NUTRITIE SANATATE

Apă cu lămâie: 4 greșeli care o fac dăunătoare

medicinanaturista.live

Apă cu lămâie: 4 greșeli care o fac dăunătoare. Mulți oameni consideră apa cu lămâie o băutură sănătoasă, dar Dr. Eric Berg explică patru greșeli neașteptate care îi pot reduce beneficiile și chiar provoca daune.

Expertul spune că majoritatea oamenilor nici măcar nu bănuiesc că fac aceste greșeli. Iată la ce ar trebui să fiți atenți dacă consumați în mod regulat această băutură.

Apa cu lămâie a fost mult timp o băutură populară pentru cei care doresc să își îmbunătățească sănătatea. Cu toate acestea, mulți oameni fac greșeli care nu numai că pot reduce beneficiile acestei băuturi, dar le și dăunează organismului. Renumitul medic Dr. Eric Berg vorbește despre cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii atunci când beau apă cu lămâie.

CITEȘTE ȘI: Cum te ajută apa cu lămâie să nu faci pietre la rinichi

Apă cu lămâie: 4 greșeli care o fac dăunătoare

Sucul de lămâie prea concentrat

Una dintre cele mai frecvente greșeli este folosirea sucului de lămâie care este prea concentrat. Dr. Berg avertizează că sucul de lămâie pur poate eroda smalțul dinților, provocând eroziune. Pentru a evita acest lucru, trebuie să diluați corect lămâia în apă. Raportul optim este de o jumătate de lămâie la 230 ml (o cană) de apă.

„Cantitatea de lămâie nu trebuie să fie prea mare pentru a obține beneficiile băuturii, dar nu exagerați”, explică expertul.

Apa cu lămâie chiar înainte de masă

În ceea ce privește a doua greșeală atunci când consumați băutura, medicul spune: „Unii oameni cred că apa cu lămâie este mai bine să o beți chiar înainte de masă. Cu toate acestea, acest lucru poate afecta negativ digestia, deoarece acidul citric poate schimba nivelul de aciditate al sucului gastric. Acidul din lămâie poate perturba echilibrul natural din stomac și încetini digestia.”

Abordarea corectă este să beți apă cu lămâie cu 30 de minute înainte de masă pentru a pregăti sistemul digestiv fără a crea obstacole în calea absorbției alimentelor.

Bolile care te împiedică să bei apă cu lămâie

A treia greșeală este legată de consumul de apă cu lămâie atunci când există anumite contraindicații pentru acest lucru. Medicul împărtășește ce boli nu poți bea apă cu lămâie.

„Apa cu lămâie nu este potrivită pentru toată lumea. Persoanele cu gastrită sau ulcer peptic trebuie să fie deosebit de atente, deoarece mediul acid le poate agrava starea. Dacă aveți un ulcer sau gastrită, fiți atenți. Aciditatea nu este întotdeauna prietena ta – poate doar să crească disconfortul și durerea”, avertizează expertul.

„Persoanele care sunt predispuse la alcaloză, o afecțiune în care nivelul pH-ului organismului devine prea alcalin, ar trebui, de asemenea, să fie atente. Consumul excesiv de apă cu lămâie poate provoca greață, contracții musculare și alte simptome neplăcute”, împărtășește medicul.

Substitut pentru apa plată

El adaugă că a patra greșeală este făcută de persoanele care consideră această băutură un substitut pentru apa plată.

„Este important să ne amintim că apa cu lămâie este un supliment, nu un înlocuitor complet pentru apa potabilă obișnuită. Apa cu lămâie este un mare aliat, dar nu este eroul hidratării tale. Nu poate înlocui complet apa obișnuită, care este necesară pentru transportul nutrienților și al oxigenului în tot corpul”, notează Dr. Berg.

Beneficiile apei cu lămâie

”Trezirea” sistemului digestiv

Un pahar de apă dimineața pe stomacul gol ajută la „trezirea” sistemului digestiv, începe activitatea stomacului, intestinelor, rinichilor și a altor organe. Organismul începe să funcționeze mai activ, metabolismul se accelerează și toxinele sunt eliminate.

Apa este implicată în reglarea temperaturii corpului și în transportul nutrienților. Este necesară pentru circulația normală a sângelui, limfei, îmbunătățește mobilitatea articulațiilor, afectează culoarea și starea pielii etc. Prin urmare, începându-ne ziua cu o „porție” de apă, dăm organismului o sarcină pentru a efectua multe procese vitale.

CITEȘTE ȘI: De ce nu e sănătos să bei apă cu lămâie după ora 19:00: Cum îți este afectat somnul

Lămâia, la rândul ei, este bogată în vitaminele B, precum și D, E și PP; macro- și microelemente. Conține acizi ascorbic, citric, folic și pantotenic. Coaja de lămâie conține uleiuri esențiale care au proprietăți antioxidante.

Datorită unei compoziții atât de bogate, acest citric poate avea un efect pozitiv asupra funcționării sistemului imunitar, ceea ce este deosebit de important în perioada de tranziție a anotimpurilor, când este atât de nevoie de vitamine, forță și vigoare.

Comentarii:
preload imagepreload image