NUTRITIE SANATATE

Aperitiv rapid cu dovlecei, cartofi și brânză

Pentru că timpul trece pe lângă noi cu o foarte mare viteză și nu reușim să ne ducem la îndeplinire toate sarcinile zilnice, astăzi vă propun o rețetă simplă de aperitiv sau gustare pentru o masa rapidă sau pentru pachet.

Brioșe cu dovlecei, cartofi și brânză este rețeta care se adaugă pe lista gustărilor rapide, ușor de preparat și delicioase, cu care, oricând, ne putem impresiona musafirii poftiți în orice moment al zilei.

CITEȘTE ȘI: Checul aperitiv – apetisant și savuros pentru orice ocazie – Exquis

Aperitiv rapid cu dovlecei, cartofi și brânză

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 3 cartofi
  • 200 g brânză telemea
  • 200 g smântână
  • 3 ouă
  • legătură mărar
  • 4-5 fire de ceapă verde
  • 3 căței de usturoi
  • sare, piper
  • jumătate linguriță nucșoară
  • boia dulce

Aperitiv rapid cu dovlecei, cartofi și brânză

Mod de preparare:

Curățăm cartofii și dovleceii, apoi îi răzuim fin, punem sare și îi stoarcem bine.

Adăugăm ceapa verde tocată foarte mărunt, mărarul și brânza sfărâmată bine.

Într-un castron batem ouăle și le amestecăm cu smântâna.

Punem peste ouă nucșoara, boiaua, piperul și turnăm acest amestec peste dovleceii și cartofii răzuiți.

Amestecăm bine compoziția și mai adăugăm sare daca mai este nevoie.

CITEȘTE ȘI: Varianta de aperitiv simplu: Rulouri cu cașcaval – rapide și ușor de făcut – Exquis

Încălzim cuptorul la 200° C.

Ungem forma metalică de brioșe cu unt (dacă folosim forme de silicon nu mai este nevoie să le ungem).

În fiecare formă punem aproximativ două linguri de compoziție.

Decorăm cu puțin ardei roșu tocat cubulețe mici și cubulețe de pâine și presărăm puțin parmezan deasupra fiecărei brioșe.

Se coace aproximativ 35-40 de minute, până se rumenesc deasupra.

După ce s-au copt le lăsăm în forma aproximativ 10 minute, după care desprindem ușor marginile și le scoatem din tavă.

Comentarii: