X

Aranjarea corectă în frigider: Cum să păstrezi produsele proaspete mai mult timp

Aranjarea corectă în frigider: Cum să păstrezi produsele proaspete mai mult timp. Există reguli pe care ar trebui să le respectăm atunci când punem anumite alimente în frigider ? Și v-a învățat cineva vreodată ce produs trebuie să meargă unde?

Fiecare gospodărie are propriile obiceiuri și pune totul exact unde îi este locul. Sau pur și simplu deschideți frigiderul și „aruncați” totul în primul loc liber pe care îl vedeți? La urma urmei, ordinea este importantă atât pentru starea produselor, cât și pentru igiena și calitatea frigiderului.

CITEȘTE ȘI: La ce să fii atent atunci când cureți exteriorul frigiderului

De obicei, sertarul de jos devine adesea un depozit pentru alimente uitate, cu date de expirare depășite pentru că am uitat că sunt acolo, fructe și legume mucegăite sau resturi de la o masă nefăcută. Acest lucru poate duce la dezvoltarea de bacterii dăunătoare.

Ca să nu mai vorbim de faptul că lipsa de ordine ne face și mai nervoși dacă nu găsim ceea ce vrem să mâncăm, dar ne este foame. De aceea este important să avem ordine.

Aranjarea corectă în frigider: Cum să păstrezi produsele proaspete mai mult timp

Determinați unde este cel mai rece loc din frigider. Acesta este locul unde ar trebui să puneți carnea crudă, peștele și alte fructe de mare. Pentru cea mai bună calitate a acestora, cel mai bine este să le depozitați corespunzător, plasându-le acolo unde este cel mai rece.

Este important să păstrați aceste produse nu într-o pungă de plastic, ci într-un vas cu capac sau într-un castron pe care îl puteți acoperi pentru a păstra prospețimea.

Rafturile din mijloc au de obicei o temperatură moderată

Este recomandat să așezi pe ele produsele lactate (lapte, brânză, iaurt), ouăle, dar și alimentele de casă. Majoritatea fructelor și legumelor sunt depozitate în sertarul frigiderului, rândurile din mijloc fiind un loc potrivit și pentru cele care nu necesită o temperatură foarte scăzută. Depozitați resturile de mâncare în cutii bine închise sau alte recipiente de uz casnic, pe care le puteți acoperi bine pentru a preveni răspândirea mirosurilor în frigider.

Ușa frigiderului

Ușa frigiderului este, de asemenea, o parte importantă unde trebuie să știi ce poți și ce nu poți pune. Este recomandat să depozitați băuturi, sosuri, gemuri și unele produse dulci care sunt potrivite ca volum și formă pentru a fi plasate în ușă.

CITEȘTE ȘI: Cele mai murdare trei rafturi din frigider – Bacteriile se dezvoltă perfect acolo

Nu ar trebui să depozitați în această zonă produse care necesită o temperatură de depozitare mai scăzută, deoarece ușa se deschide și se închide constant, iar gradele variază constant. De obicei, rafturile pentru ouă sunt pe ușile frigiderelor, dar este mai bine să le muți în mijloc, unde este mai frig.

Este important să curățați frigiderul în mod regulat, să monitorizați cu atenție și să verificați data de expirare a produselor și, nu în ultimul rând, să nu puneți alimente fierbinți în frigider.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro