NUTRITIE

Asiaticii încep să scoată OREZUL din alimentație. Iată de ce!

Foto: Pinterest.com

Asiaticii au început să scoată din alimentație orezul deoarece atât modificările climatice, cât și cele financiare duc la îngrijorări cu privire la sănătate. Astfel, s-au gândit la alternative precum peşte, carne, lactate, fructe şi legume.

CITEȘTE ȘI: 12 etape care preced sindromul burnout. Vezi în ce stadiu te afli

Asiaticii au început să renunțe la alimentul de bază, orezul. Astfel, scăderea consumului de orez în Taiwan este cea mai mare înregistrată în Asia, dar ilustrează o tendinţă la nivelul întregului continent, pe măsură ce urbanizarea, creşterea veniturilor, modificările climatice şi îngrijorările cu privire la sănătate duc la apariţia altor alternative.

CITEȘTE ȘI: Top 2018: CELE MAI TOXICE fructe și legume. Căpșunile și spanacul ocupă primele locuri

Mulți locuitori preferă să consume mai multe legume, fructe, pește și carne deoarece, spun aceștia, sunt mult mai sănătoase decât orezul.

Orezul va rămâne cea mai importantă recoltă din regiune, un ingredient cheie în diete şi un simbol al culturii asiatice, dar nu va mai fi la fel de dominant în viitor, pe măsură ce apar noi alimente, susţine David Dawe, economist şef la FAO în Bangkok.

Foto: Pinterest.com

“Este vorba de viitorul Asiei, oameni bine hrăniţi care pot performa mai bine. Acest lucru nu este posibil dacă te umfli cu orez, ai nevoie de mai mult peşte, carne, fructe şi legume”, subliniază acesta.

CITEȘTE ȘI: HARTA durerilor de stomac: cauzele ascunse în funcție de zonă

Conform Realitatea.net, tranziţia de la orez în statele bogate din Asia este explicată prin legea lui Bennett, care postulează că pe măsură ce veniturile cresc oamenii cheltuie mai puţin pe produse alimentare precum orezul.

Comentarii: