X

ATENȚIE: Chelia timpurie la bărbați poate indica o boală gravă

ATENȚIE: Chelia timpurie la barbati poate indica o boală gravă. Căderea timpurie a părului poate alerta bărbații cu privire la riscul de a dezvolta o boală gravă. Medicul rus Oksana Drapkina a dezvăluit ce poate trăda chelia la bărbați .

ATENȚIE: Chelia timpurie la bărbați poate indica o boală gravă

Se crede că bărbații cu o predispoziție genetică sunt predispuși la chelie timpurie: alopecia este adesea moștenită. Aceasta afectează starea părului bărbaților și schimbările în nivelul hormonului testosteron și al derivaților săi, precum și efectele stresului cronic – are un impact critic asupra întregului organism. Calviția îi poate amenința și pe acei bărbați care abuzează de fumat, alcool sau suferă de o deficiență de vitamine, fier și zinc.

CITEȘTE ȘI: Lovitură de teatru: Oamenii de ştiinţă au descoperit avantaje majore ale cheliei la bărbaţi

Oksana Drapkina avertizează că bărbații care încep să piardă activ părul la vârsta de 30-40 de ani ar trebui să fie foarte atenți la acest simptom alarmant. Acesta este un motiv serios pentru a-și schimba stilul de viață.

„Calviția timpurie, înainte de vârsta de 40 de ani, la bărbați este asociată cu un risc ridicat de a dezvolta boli coronariene”, spune medicul și adaugă că acesta este un fapt dovedit științific.

Medicul îi sfătuiește pe bărbații tineri care observă că părul le cade în mod activ să își monitorizeze cât mai atent stilul de viață. În acest fel, ei pot preveni o boală teribilă.

Potrivit medicului, astfel de bărbați au nevoie cât mai curând posibil:

Căderea intensă a părului la bărbați este posibilă din cauza unei tulburări severe a sistemului autoimun. În acest caz, calviția poate începe sub formă de leziuni cu diferite localizări: pe ceafă, în zona parietală sau frontală, pe tâmple, barbă, sprâncene. După ce observați astfel de chelie, trebuie să contactați urgent un imunolog și un androlog. Acest lucru este important nu numai pentru a păstra părul, ci și pentru a preveni deteriorarea organelor și sistemelor interne ale corpului, potrivit actualno.com.

Spălarea prea des, precum și prea rar, are un efect negativ asupra stării părului și scalpului. Procedurile de igienă trebuie efectuate atunci când părul este murdar, nu după un anumit program.

Stresul

Stresul afectează negativ bunăstarea generală, provoacă exacerbarea bolilor cronice și provoacă alopecie. Stresul cauzează căderea părului atât la bărbați, cât și la femei. Nutriția foliculilor este perturbată, din cauza căreia nu cresc fire noi de păr.

Este recomandat să se evite situațiile stresante, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil. Pentru a reduce daunele cauzate de tensiunea nervoasă excesivă și oboseala constantă, trebuie să consultați un medic cu privire la alegerea medicamentelor. Acestea pot fi atât antidepresive, cât și ceaiuri din plante cu efect sedativ.

CITEȘTE ȘI: De ce mi se rărește părul – Întrebarea pe care fiecare femeie și-o pune cel puțin o dată

Lipsă de nutrienți

Căderea părului poate fi cauzată de o lipsă de nutrienți în organism – vitamine, minerale, oligoelemente. Nutriția deficitară a foliculilor de păr duce la subțierea acestora și, ca urmare, la căderea sau subțierea părului. Bărbații dezvoltă pete de chelie care cresc în dimensiune în timp. Puteți opri procesul cu ajutorul unui complex vitamin-mineral. Este mai bine să alegeți medicamentele împreună cu un specialist pe baza rezultatelor testelor.

„Dacă sunteți îngrijorat de calviția timpurie, ar trebui să consultați un medic sau un dermatolog pentru a discuta posibilele cauze ale acestei afecțiuni”, sfătuiește medicul.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro