NUTRITIE

Atenție la carnea de pui! Cum îți dai seama că produsul cumpărat este de fapt stricat

Vânzătorii lipsiți de scrupule fac tot felul de trucuri pentru a ascunde puiul stricat. Acesta este spălat într-o soluție de permanganat de potasiu, presărat cu condimente, tratat cu oțet, coloranți, arome. Fiecare gospodină ar trebui să știe cum să aleagă carnea potrivită care va face un fel de mâncare gustos și sigur.

Principalele criterii sunt următoarele:

  • Culoarea – puiul proaspăt este roz, puiul stricat este gri. Puiul rânced este uneori acoperit cu pete gălbui și nu devine alb când este gătit;
  • Mirosul – un miros neplăcut de acru sau de amoniac însoțește doar carnea stricată, de care este mai bine să scăpați. Chiar dacă mirosul apare doar în timpul procesului de gătire, nu trebuie să mâncați un astfel de produs;
  • Senzații tactile – atunci când se strică, carnea de pui este acoperită de o peliculă alunecoasă. Ușor vizibilă atunci când este spălată cu apă. Carnea proaspătă nu are o astfel de peliculă;
  • Prezența mucegaiului este un semn direct de stricare a puiului. Se prezintă sub forma unor pete negre sau verzui, cu miros de putrefacție.

În plus față de toate aceste semne, un factor important este respectarea datei de expirare. Atunci când cumpărați un produs, asigurați-vă că acordați atenție informațiilor de pe ambalaj.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în bucătărie: Cum cureți carnea de pui de hormoni

Puiul proaspăt are elasticitate

Dacă apăsați pe carne, va apărea o adâncitură, dar suprafața va reveni rapid la starea inițială. Carnea stricată în vrac rămâne adâncită pentru o perioadă lungă de timp.

Grăsimea este de obicei de culoare gălbuie sau albă și nu se lipește de mâini

Dacă există o nuanță roz, acest lucru poate indica un tratament chimic. Din carnea de calitate poate curge un suc limpede. Culoarea tulbure sau lăptoasă a unui astfel de suc este un semn al unui produs stricat.

Inspecția puiului congelat

Puteți chiar să vă dați seama de prospețimea cărnii dintr-un pui congelat. Ar trebui să existe o crustă de gheață densă și destul de groasă. O astfel de crustă se formează numai în conformitate cu tehnologia de congelare a cărnii. Dacă puiul este congelat, acesta va fi acoperit cu gheață albă. Petele albicioase arată puțin ca o erupție cutanată, iar pielea din jurul lor este ușor umflată. Desigur, un astfel de produs nu poate dăuna sănătății, dar mâncărurile din el nu vor fi foarte gustoase.

CITEȘTE ȘI: SURPRIZĂ: De ce NU este bine să speli carnea de pui înainte să o găteşti

Verificarea calității puiului congelat după culoare este destul de dificilă. Carnea este de obicei incoloră. Dar dacă culoarea este mai aproape de gri închis, puiul va trebui să fie aruncat.

Apa din carnea ambalată indică decongelarea repetată. În cazul în care carnea de pui are cel puțin un semn care poate indica deteriorarea, produsul trebuie aruncat. Consumul unei astfel de carne poate fi periculos pentru sănătate.

Comentarii: