Avertisment extrem de important al medicilor în privinţa unei probleme vitale pentru toţi oamenii. De ce trebuie să ţinem acidul uric sub control? Neglijenţa poate aduce boli grave.
Acidul uric este un compus prezent în sânge. Atunci când concentraţia sa este prea mare, pot să apară probleme articulare sau urinare.
Compus biochimic, acidul uric este produs în urma descompunerii în organism a alimentelor ce conţin substanţe numite purine (ficatul, macroul, fasolea, berea, vinul).
Nu te-ai fi gândit: De ce este bine să punem UNT în cafea
Cercetătorii, surprinși de rezultatele unui studiu: Ce efect are cafeaua asupra inimii
Trucuri pentru fiecare zi: Cum să-ți prepari cafeaua perfectă acasă
Cafeaua pe stomacul gol, PERICOL pentru sănătate: Ce trebuie să faci pentru a stopa efectele
Purinele apar, de asemenea, prin reînnoirea celulelor corpului (celulele mor şi, în urma acestui proces, se eliberează purine). O mare parte din acidul uric este dizolvat în sânge, fiind filtrat de rinichi şi apoi eliminat prin urină şi fecale, conform adevarul.ro. Când corpul produce acid uric în exces sau nu reuşeşte să filtreze şi să elimine o cantitate suficientă, ne confruntăm cu o afecţiune numită hiperuricemie.
Efectele uimitoare ale cafelei fără cofeină. Diferențele față de cafeaua obișnuită
Efectul pervers al cafelei: Ce se întâmplă în organismul tău după ce bei cafea
Arsuri la stomac? Iată ce TREBUIE să eviți!
Consumul zilnic de nuci previne ACEASTĂ boală necruțătoare!
Aproximativ 1 din 5 persoane are un nivel ridicat al acidului uric. Acesta poate fi urmat de atacuri de gută sau de dezvoltarea unor pietre la rinichi (calculi renali).
Durerile de cap din timpul nopţii, extrem de periculoase: Care e cauza acestora
Alimentul INTERZIS de specialişti: Îl consumi zilnic, dar îţi provoacă boli GRAVE
Valorile normale ale acidului uric sunt:
– la femei : 2,4-6,0 mg/dl
– la bărbaţi : 3,4-7,0 mg/dl
– la copii : 2,0-5,5 mg/dl
De la aceste valori în sus, acidul uric este în exces în organism, deci putem vorbi despre hiperuricemie.
Comentarii: