X

Aţi auzit că grăsimea de pe burtică este periculoasă pentru sănătate! Aflaţi care sunt motivele şi din ce cauză o depuneţi pe abdomen

Chiar şi după cure de slăbit intense şi chiar şi după ore petrecute în sala de gimnastică, pentru unii dintre noi, burta este principalul motiv de disconfort estetic. Că aşa e conformaţia, ne limităm uneori a da din umeri. Însă uneori am vrea să pătrundem în miezul problemei. Şi să aflăm de ce ne sperie specialiştii că grăsimea de pe burtă este mai periculoasă decât cea de pe şolduri sau de pe fese.

Medicii sunt categorici:burtica” crește riscul de probleme cardiovasculare, AVC, diabet de tip 2, osteoporoză, Alzheimer, cancer colorectal și hipertensiune.

Cum puteţi să grăbiţi topirea „răului” sau măcar să micşoraţi stratul adipos de pe abdomen? Nu aveţi la îndemână formule magice sau alimente-minune care subţiază talia. Însă dacă în alimentaţie veţi include cereale integrale, seminţe, nuci şi ulei de măsline, combinate cu ore de alergări, asta vă poate ajuta.

Citeşte şi: Cum RECUNOȘTI o portocală că este coaptă și dulce

De ce se aşează grăsimea pe talie

Unii spun din start că e moştenirea genetică. Alţii fac legătură cu sexul. Bărbaţii au tendinţa de a stoca mai multă grăsime în zona abdominală, însă după 40 de ani, femeile sunt „în top”. Explicaţia e că scade concentraţia de hormoni sexuali, iar din acest motiv, grăsimea se va depozita pe abdomen.

De asemenea, nefericite posesoare de burtă devin şi după sarcină anumite femei, mai ales după o anumită vârstă şi cu anumit istoric medical. Cele care suferă de sindromul ovarelor polichistice acumulează grăsimea pe talie, indiferent de vârstă.

Citeşte şi: Marele secret al verzei murate: Vindecă o boală cruntă

Mâncaţi carne slabă, nuci, soia și faceți mișcare

Deşi nu există “alimente magice” care să reducă grăsimea de pe abdomen, un studiu citat de WebMD a arătat că o dietă bogată în cereale integrale duce la scăderea grăsimii în exces din zona taliei.

“O dietă bogată în cereale integrale, fie pâine, fie paste integrale, ajută organismul să utilizeze mai eficient glucoza, să scadă glicemia şi depozitele de grăsime. În schimb, alimentele rafinate, cum ar fi pâinea albă, cresc brusc glicemia, facilitând depozitarea grăsimii”, explică pentru portalul doctorulzilei.ro nutriţionistul Corina Zugravu.

Studii ample demonstrează că persoanele care adoptă o dietă bogată în grăsimi mononesaturate pierd mai uşor grăsimea abdominală. Ca atare, consumaţi avocado, nuci, seminţe de dovleac şi de floarea- soarelui, măsline, soia, ciocolată neagră, ulei de măsline şi de rapiţă.

Iar specialiştii vin şi demontează un mit: exerciţiile fizice ţintite, precum clasicele abdomene, nu au niciun efect asupra grăsimii abdominale. Aşa că vă sfătuiesc să faceţi mult cardio: jogging, aerobic sau plimbări în pas alert.

sursa: doctoruzilei.ro

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro