Avertisment extrem de dur al specialiştilor. Portocalele sunt interzise persoanelor care suferă de o boală extrem de gravă.
Iarna, portocalele parca sunt consumate mai cu poftă. Așa că, aveți mare grijă cât consumați!
Portocalele sunt o sursă bogată de potasiu, magneziu, acid folic şi vitamine din complexul B, adică tot ce este necesar pentru a avea energie. Cu toate acestea, consumul de portocale nu este recomandat tuturor.
Cărei BOLI i se datorează fascinanta culoare a ochilor fiicei lui Michael Jackson, Paris
De ce îmbătrânim repede: Obiceiurile ‘ucigătoare’ pentru organism
Specialiştii spun că acestea trebuie consumate în cantităţi mici de către persoanele care suferă de reumatism deoarece natura acidă a sucului acestora poate să accentueze simptomele artritei. De asemenea, şi coaja fructului trebuie folosită cu atenţie pentru că poate fi tratată chimic pentru conservare îndelungată ori pentru colorare.
Verdețuri la congelator? Vezi ce GREȘEALĂ faci fără să știi!
De ce NU este bine să bați în lemn
De obicei, substanţele chimice de pe coaja portocalelor sunt lipicioase şi lasă pe un şerveţel urme roşiatice-portocalii, iar în cazul substanţelor de conservare, e posibil ca acestea să fie gălbui-cenuşii. Dacă există dubii asupra acestui lucru, e mai bine ca acestea să nu fie folosite”, spune dr. Denisa Zaharia, medic de familie, conform B1TV.
Cu toate acestea, beneficiile portocalelor sunt de necontestat. O ceaşcă de suc de portocoale, proaspăt stors, oferă aproximativ 72mg de calciu. În afară de vitamina C şi calciu, portocalele sunt de asemenea o bună sursă de potasiu, vitamina A şi beta-caroten.
REVOLUŢIE în domeniul medicinei: Testul care depistează diabetul înainte ca acesta să se manifeste
CAUZELE sângerărilor vaginale și recomandările specialiștilor pentru fiecare caz în parte
Citricele sunt bogate în fibre şi în vitamina C şi conţin şi alţi antioxidanţi cunoscuţi precum flavonoizii care au un rol important în lupta contra bolilor cardiace, a cancerului şi diverselor inflamaţii. De asemenea, se pare că proprietăţile antioxidante şi antiinflamatorii ale citricelor au rol cheie în activitatea contra diferitelor boli degenerative şi în particular contra bolilor cerebrale.
Comentarii: