Dermatologii atrag atenția că o anumită parte a corpului nu ar trebui spălată sub duș niciodată. Iată motivele.
Pare ceva natural să te speli pe față în timp ce ești la duș. La urma urmei, este genul de loc în care îți atingi numeroase obiective, de la epilarea părului de pe picioare până la spălarea părului. Cu toate acestea, dermatologii atrag atenția că spălarea feței la duș trebuie evitată din mai multe motive.
CITEȘTE ȘI: Concluzia cercetătorilor: Când e bine să facem duș, dimineața sau seara? De ce trebuie să ținem cont
În primul rând, cantitatea prea mare de apă venită de la jetul dușului ar putea duce la pierderi majore de umiditate, care ne pot face rău pielii de pe față. „Pielea feței, la fel ca toată pielea, poate deveni prea uscată dacă există prea mult contact cu apa”, a declarat pentru Marie Claire dermatologul Dr. Hadley King.
Dr. Justine Hextall, consultant dermatolog, este de aceeași părere. Potrivit expertului, cu cât petreceți mai mult la duș, cu atât sunt mai mari șansele să vi să usuce pielea. „Factorii naturali de umiditate precum ceramidele, acizii grași și uleiurile ajută la menținerea nivelului de umiditate în piele”, a explicat dr. Hextall pentru Woman Health. „Problema este că sunt solubile în apă – așa că dacă îți ții fața sub duș timp de 10 minute, le-ai putea spăla și pe ele, literalmente”.
În al doilea rând, apa de la duș este adesea prea fierbinte, nu numai pentru pielea feței, ci și pentru întregul corp. „S-ar putea să ne placă dușurile fierbinți, dar nu sunt benefice pentru piele”, a declarat pentru Well + Good dr. Joshua Zeichner, MD, dermatolog. „Apa fierbinte poate înlătura uleiurile de pe piele, ducând la uscăciune, iritații și inflamații”, a explicat el. Potrivit doctorului King, dușul cu apă fierbinte poate duce chiar la spargerea capilarelor. „Trei reguli generale pentru duș: să nu fie prea lung, prea fierbinte și nici prea frecvent”, a declarat acesta pentru Marie Claire.