Băutura care curăță cel mai bine ficatul de toxine: Este plină de antioxidanți. Ficatul este unul dintre cele mai mari și mai importante organe din corpul nostru, datorită căruia este purificat de substanțele toxice. Acesta este responsabil de producerea bilei, care descompune grăsimile și le transformă în energie.
Băutura care curăță cel mai bine ficatul de toxine: Este plină de antioxidanți
În ciuda capacității sale de a se curăța singur, el are nevoie periodic de puțin ajutor în acest sens. În acest caz, o băutură vine în ajutor – apa de stafide, potrivit The Health Site.
CITEȘTE ȘI: Fructele care tratează cel mai bine ficatul gras: Reduc inflamația acestuia
Curățarea ficatului cu apă de stafide
Acest organ joacă un rol important în echilibrarea nivelului de zahăr din sânge. Acesta absoarbe substanțele toxice care intră în corpul nostru în fiecare zi și le transformă în substanțe pe care organismul nostru le poate descompune și le poate arunca ca deșeuri.
Stafidele, ca și strugurii, sunt pline de fibre și antioxidanți (bioflavonoide și vitamina C), care joacă un rol cheie în digestie și în eliberarea toxinelor dăunătoare și a radicalilor liberi din organism. Dar, chiar dacă stafidele sunt uscate, ele conțin mai multe substanțe nutritive decât strugurii.
Potrivit informațiilor publicate de Universitatea din Berkeley, stafidele au o capacitate antioxidantă de aproape trei ori mai mare decât strugurii negri și cei albi și sunt una dintre cele mai bogate surse de antioxidanți dintre toate alimentele.
Iar substanțele nutritive sunt și mai concentrate atunci când fructele sunt uscate. Iar cu aceste cantități de nutrienți concentrați, stafidele devin mult mai benefice atunci când sunt înmuiate în apă. Atunci când stafidele sunt înmuiate în apă, substanțele nutritive din compoziția lor devin disponibile sub formă lichidă, ceea ce le permite să fie absorbite mai rapid de organism – mărind chiar și conținutul de antioxidanți.
Consumul de apă cu stafide crește capacitatea stafidelor de a curăța ficatul. Toxinele eliberate de acesta trec mai ușor prin sistemul digestiv și sunt aruncate din organism ca deșeuri.
Cum se prepară apa de stafide?
Curățați bine 150 de grame de stafide. Apoi adăugați stafidele în 2 căni de apă și fierbeți-le timp de 20 de minute. Lăsați stafidele în această apă peste noapte. Dimineața, strecurați apa din stafide și beți-o pe stomacul gol. Faceți acest lucru timp de mai multe zile.
Alte beneficii ale stafidelor
Beneficiile stafidelor se datorează compoziției lor bogate. Stafidele conțin potasiu, un mineral important care reglează echilibrul apei în organism. De asemenea, potasiul este implicat în transmiterea impulsurilor nervoase, ceea ce are un efect pozitiv asupra activității creierului. ⠀
Manganul din compoziția lor are o mare influență asupra funcționării gonadelor și a hematopoiezei. ⠀ Fosforul este un mineral vital care contribuie la formarea unei structuri celulare puternice și este responsabil pentru formarea oaselor puternice. ⠀
CITEȘTE ȘI: Trei semne ascunse care arată că ficatul tău nu funcționează cum trebuie
Vitaminele din grupul B au un efect benefic asupra organismului: îmbunătățesc activitatea sistemului nervos, cardiovascular și digestiv. ⠀
Fibrele curăță organismul de toxine, vindecă microflora intestinală și scad nivelul de zahăr din sânge, potrivit actualno.com.
Comentarii: