X

Băutura care protejează împotriva diabetului și prelungește viața – Dovedit științific

O băutură are capacitatea de a proteja organismul de diabet și de a încetini îmbătrânirea.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), cetățenii japonezi au cea mai mare speranță de viață – acest lucru se datorează obiceiurilor lor alimentare. Cercetătorii acordă atenție unei băuturi care trebuie să fie prezentă în dieta lor – ceaiul matcha.

Rezultatele studiului au fost publicate de sciencedirect.com. Potrivit acestora, consumul de ceai verde ajută la încetinirea ritmului de îmbătrânire, previne unele boli, susține organismul, crește speranța de viață.

CITEȘTE ȘI: Ceaiurile de care ai nevoie: Ajută la scăderea colesterolului

Matcha este un tip de ceai verde care este făcut din frunze tinere măcinate într-o pulbere de un verde strălucitor. Apoi este amestecat cu apă fierbinte, tehnologia de preparare a băuturii este diferită de cea de preparare a ceaiului verde obișnuit.

Matcha conține cantități mari de vitamine și minerale, inclusiv vitaminele A, B, C, E, oferind organismului o concentrație semnificativă de componente vindecătoare dintr-o dată.

Băutura conține, de asemenea, fibre dietetice, zinc, potasiu, calciu, sodiu, fier – un complex al acestor minerale, potrivit oamenilor de știință, poate prelungi viața unei persoane.

Consumul regulat de matcha ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge

Potrivit publicației Express, unele studii arată că această băutură poate inversa cursul diabetului.

Un studiu retrospectiv de cohortă realizat de oamenii de știință japonezi a constatat o reducere cu 33% a riscului de apariție a diabetului de tip 2 la persoanele care au băut zilnic șase sau mai multe căni de matcha. Autorii lucrării științifice concluzionează că utilizarea acestei băuturi poate deveni una dintre strategiile de tratament sau de prevenire a obezității și a diabetului de tip 2.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul de care ai nevoie: Reglează echilibrul hormonal și alungă durerea de artrită

În plus, matcha are capacitatea de a reduce colesterolul ridicat, care este un factor de risc pentru bolile de inimă, accidentele vasculare cerebrale și alte patologii ale arterelor sanguine, adaugă experții.

Aceștia mai notează că există dovezi că consumul acestei băuturi poate preveni anumite tipuri de cancer, reduce tensiunea arterială, îmbunătățește digestia, stimulează sistemul imunitar și menține un nivel bun de energie.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro