Băutura care scade tensiunea arterială și întărește oasele: Consum-o în fiecare zi. Această băutură nu este doar delicioasă, ci și, fără îndoială, sănătoasă. Conține diverse oligoelemente și vitamine: A, D, E, B, precum și calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fosfor, clor.
„Va reduce tensiunea arterială și va întări oasele – această băutură crește imunitatea și îmbunătățește sănătatea – doar 400 ml pe zi este suficient”, spune medicul rus Dr. Alexandra Myaznikova.
Unul dintre principalele avantaje ale produselor lactate este capacitatea lor de a avea un efect benefic asupra oaselor. În plus, laptele îmbunătățește imunitatea, normalizează tensiunea arterială, curăță organismul de toxine și „curăță” vasele de sânge. Acesta poate ajuta în cazul problemelor gastrointestinale, al bolilor Parkinson și Alzheimer.
CITEȘTE ȘI: Laptele care reglează nivelul zahărului în sânge: Este bun și pentru intestine
„I-aș sfătui să le dea copiilor lapte. Deoarece există o mulțime de calciu, care este util pentru creștere, copiii îl absorb bine. Și, apropo, înconjoară perfect stomacul”, notează gastroenterologul.
„Cu toate acestea, nu trebuie să vă lăsați purtați de băutură. Consumul excesiv de lapte poate duce la diverse boli. Grăsimile animale conținute în lapte pot provoca evoluția bolilor cardiovasculare. Există riscul de a dezvolta diabet de tip 1, osteoporoză și scleroză multiplă”, spune medicul și precizează că laptele are capacitatea de a scădea tensiunea arterială doar dacă nu se abuzează de el, precum și de alimentele grase și sărate.
Medicul recomandă să nu se consume mai mult de 400 ml. lapte pe zi, copiii putând avea aproximativ 300 ml, relatează actualno.com.
Laptele conține mulți nutrienți:
În medie aproximativ 3,2 grame la 100 mililitri. Proteina cazeină are cea mai mare pondere, iar albumina și globulina din lapte sunt de asemenea prezente în cantități mici. Proteinele din lapte conțin toți aminoacizii esențiali – cei care nu pot fi sintetizați în organismul nostru, îi putem obține doar din alimente.
Poate conține de la 3,2 la 6% la 100 mililitri. Grăsimea din lapte este mai greu de digerat, la fel ca proteinele din lapte.
CITEȘTE ȘI: Efectul uimitor de benefic al laptelui proaspăt asupra organismului
Laptele conține lactoză, care se mai numește și zahăr din lapte. Lactoza este conținută doar în lapte și este nevoie de o enzimă specială – lactaza – pentru a o descompune. Atunci când organismului îi lipsește această enzimă, apare deficiența de lactază, o afecțiune care provoacă disconfort precum balonare și diaree din cauza consumului de produse lactate.