Băutura considerată medicinală în Grecia Antică: Este foarte bună pentru intestine. Această băutură era considerată medicinală încă din Grecia Antică. Iar în secolul al XVIII-lea, tratamentul cu zer a devenit deosebit de popular, mai ales datorită proprietăților sale benefice asupra intestinelor , potrivit medicului rus Dr. Elena Voronchuk.
„Este mai sănătos decât laptele și este mai ieftin decât acesta, este mai bine să îl beți în forma sa pură înainte de mese”, spune medicul.
„Cel mai bine este să beți zerul în forma sa pură”, explică medicul.
„De preferință înainte de mese, este util mai ales cu busuioc, pătrunjel, mărar. De asemenea, poate fi adăugat la sucuri de fructe și legume, jeleuri și băuturi din fructe”, adaugă specialistul.
Potrivit medicului, zerul conține un set complet de vitamine B, vitamina C, niacină, vitamina A, vitamina E și biotină. Zerul mai conține calciu, magneziu, fier și bacterii probiotice. Se pare că are un efect benefic asupra curățării organismului de toxine, îmbunătățește starea microflorei intestinale, reduce formarea gazelor și ajută la normalizarea greutății. În plus, conține peptide necesare pentru sănătatea ficatului.
„Zerul ar trebui să fie inclus în dieta obișnuită. Aceasta va ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui, întărirea pereților vaselor de sânge, normalizarea tensiunii arteriale, îmbunătățirea activității tractului gastro-intestinal și a metabolismului, întărirea sistemului imunitar și refacerea energiei prin timp de oboseală și stres.
Este recomandat pentru gastrită cu aciditate scăzută. A fost stabilit efectul stimulator al zerului asupra secreției de suc gastric și pancreatic și asupra funcției motorii a intestinelor. Interesant este faptul că zerul îmbunătățește funcția creierului și întărește memoria, potrivit actualno.com.
Medicul mai adaugă că zerul este un bun purificator – elimină activ toate toxinele și substanțele toxice din organism și combate colesterolul rău. Acesta poate fi, de asemenea, un salvator în edem, ajutând la eliminarea excesului de lichid din organism. În general, nu este fără motiv că în țările industrializate de la 70 la 90% din zer este prelucrat în scopuri alimentare.
Proprietățile pozitive ale zerului sunt furnizate de compoziția sa unică, care include mai mult de 200 de substanțe utile diferite și oligoelemente. Printre acestea se numără:
CITEȘTE ȘI: Sfatul medicului: Această băutură scade acidul uric
Zerul este înzestrat cu multe proprietăți benefice pentru față.