NUTRITIE

Beneficiile ascunse ale pâinii. De ce este bine să o consumi cu moderaţie, dar FRECVENT

Cu toate că este considerat de multe persoane un aliment care îngrașă şi, din acest motiv, şi ocolit, pâinea are și câteva benficii pe care puțină lume le ştie.

Pâinea este un aliment complex din punct de vedere nutrițional, aflat la baza piramidei alimentare, care oferă energia necesară creierului și sistemului nervos, ajută la transformarea alimentelor în energie și contribuie la reglarea funcțiilor intestinale, motiv pentru care trebuie inclusă zilnic în dietă pentru menținerea unui stil de viață sănătos.

Iată cele 5 beneficii majore  ale consumului zilnic de pâine, potrivit unui studiu al cercetătorilor spanioli, citat de Agerpres:

Pâinea, prin aportul său de vitamine hidrosolubile din grupa B, ajută la transformarea alimentelor în energie, la menținerea sănătății părului, pielii și unghiilor, la formarea globulelor roșii și anticorpilor și la menținerea în stare bună a sistemului circulator.

„Vă rup frunzele?” auziți când cumpărați ridichi. VEZI de ce ar trebui să spui NU

Cele mai frecvente GREȘELI pe care le faci când gătești cu ulei de măsline

Pâinea oferă energia necesară creierului și sistemului nervos.

Pâinea conține minerale fundamentale pentru organism ( precum calciu, magneziu și potasiu) și este ideală pentru copii și adolescenți, dată fiind intensa activitate fizică a acestora.

Consumată la fiecare masă, pâinea acoperă rația zilnică de carbohidrați recomandată de specialiști.

Albă ca Zăpada de Siberia. Povestea fetiţei albinoase pe care se bat AGENŢIILE de modele

SENZAȚIONAL! La 52 ani, și-au pierdut copilul la Colectiv. Acum, au o fetiță!

Pâinea contribuie la reglarea funcțiilor intestinale prin conținutul mare de fibre.

Ce tipuri de pâine sunt sănătoase

Pentru a ne bucura de beneficiile pâinii, fără să ne punem în pericol silueta, specialiștii ne recomandă să alegem sortimentul corect.

MITURI despre ceea ce îşi doresc BĂRBAȚII în dormitor

Genialele zodiacului! Cele trei zodii de femei cu o inteligenţă sclipitoare

Se însoară prințul Harry?

Pâinea integrală ecologică se află în topul recomandărilor, deoarece este făcută din făină obținută din măcinarea întregului bob de grâu (n.n. – de unde și denumirea de „integrală”). Astfel, ea este cea mai bogată în minerale, fibre sau aminoacizi în comparație cu celelalte tipuri de pâine. Calitatea ecologică oferă garanția că grâul din care este obținută făina este cultivat fără îngrășăminte chimice și fără insecticide, iar pâinea nu are aditivi.

Foto: Pinterest.com

Pâinea cu tărâțe este foarte bogată în vitamine tip B și o foarte bună sursă de fibre. Ca și pâinea integrală, se recomandă alternarea ei cu alte tipuri de pâine, mai ales pentru copii, deoarece asimilarea unor elemente importante (fier, magneziu, calciu) este îngreunată în cursul digestiei.

Foto: Pinterest.com

Pâinea graham trebuie să conțină făină de grâu și măciniș de secară. Consumatorii trebuie să citească atenți etichetele compoziționale, termenul de expirare și etichetele cu alergeni, pentru că altfel riscă să cumpere pâine modificată, prezentată pe etichetă ca fiind graham.

BULINELE: de pe marele ecran de ieri până astăzi, în tendințele lui 2017

TRENDS 2017 / Modele de ochelari de vedere pentru EL

Ochelarii de VEDERE pentru primăvara-vara 2017/ Pentru EA

Sursă de fibre, vitamine și minerale

Pâinea cu secară este mai bogată în fibre decât pâinea albă, ceea ce duce la accelerarea tranzitului intestinal și o face una dintre soluțiile naturale pentru combaterea constipației. Pe de altă parte, celuloza prezentă din plin în pâinea de secară o face mai greu de asimilat – de aceea se recomandă consumul alternat cu alte tipuri de pâine.

Foto: Pinterest.com

Pâinea neagră are un efect benefic în echilibrarea metabolismului, prin stimularea tranzitului intestinal, fiind o sursă naturală de vitamine (B1, B2, B6, E) și minerale (magneziu, fosfor, calciu și potasiu). Datorită conținutului crescut de fibre, pâinea neagră ajută la detoxifierea organismului, previne cancerul tubului digestiv și combate constipația, colita și balonarea.

Care este meniul unei franțuzoiace? Iată secretul datorită căruia își păstrează silueta!

Detox după sărbători. De ce are nevoie organismul de acesta

INCREDIBIL! Tot timpul acesta am gătit GREȘIT cartoful copt. Iată cum se face corect

La polul opus, pâinea albă este făcută din făină rafinată (albă), fiind mai săracă în fibre, dar și mai puțin bogată în minerale și vitamine. Pâinea albă are doar amidon, element care atunci când ajunge în tubul digestiv este foarte repede transformat în glucoză și, ca efect negativ, crește glicemia și poate genera diabet de tip 2 ori obezitate. Totuși, un studiu recent, publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, arată că pâinea albă stimulează dezvoltarea bacteriilor benefice din intestine.

Comentarii: