Beneficiile surprinzătoare ale combinației de pătrunjel, lămâie și miere. Când auziți despre pătrunjel , primul lucru care vă vine în minte este o supă sau o salată sănătoasă garnisită cu frunze verzi din această plantă. Pătrunjelul poate fi numit un campion printre ierburile folosite pentru aromă suplimentară în mâncărurile noastre, dar valorile sale sunt de multe ori mai mari.
Ceaiul de pătrunjel este una dintre cele mai bune modalități de a profita de beneficiile sale uimitoare, după cum veți afla mai jos în acest articol.
CITEȘTE ȘI: Efecte uimitoare ale sucului de pătrunjel: Lista afecţiunilor pe care le tratează
Ceaiul de pătrunjel cu lămâie și miere reduce inflamația
Inflamația este unul dintre cei mai mari vinovați în bolile cronice, cum ar fi artrita sau osteoartrita. Pătrunjelul ajută împotriva inflamației deoarece este bogat în vitamina C, iar în combinație cu lămâia oferă o doză foarte bună din această vitamină.
Tratează leziunile nervoase
Pătrunjelul este destul de util în ceea ce privește leziunile nervoase. Expunerea la substanțe toxice, inclusiv metale grele și pesticide, poate perturba funcționarea normală a sistemului nervos și provoca leziuni cerebrale.
Acest lucru este destul de alarmant, deoarece nervii joacă un rol major în transmiterea și procesarea informațiilor în creier și în alte zone ale sistemului nervos. Sucul de pătrunjel este foarte eficient în ameliorarea simptomelor de neurotoxicitate. Studii recente au confirmat această capacitate a pătrunjelului.
Ajută la prevenirea deteriorării celulelor
Această plantă ajută la combaterea radicalilor liberi datorită prezenței miristicinei, un compus care apare în mod natural în pătrunjel. Această substanță previne creșterea și dezvoltarea celulelor deteriorate, în special în plămâni.
Rețetă pentru ceai de pătrunjel cu lămâie și miere
Urmați instrucțiunile simple de la AgroWeb.org pentru a prepara ceai de pătrunjel și beneficiați de valorile sale medicinale fantastice.
Ingrediente necesare:
- 4-5 buchețele de pătrunjel
- O jumătate de lămâie
- 1 linguriță de miere de calitate
- 3 căni de apă
CITEȘTE ȘI: De ce ar trebui să bei apă cu miere în fiecare dimineață
Mod de preparare:
Se toarnă apă într-un ceainic și se aduce la fierbere la foc mic. Se spală și se toacă mărunt pătrunjelul. Se toarnă împreună cu lămâia într-un pahar sau recipient care poate rezista la căldură mare. Apoi adăugați apă fierbinte și lăsați să stea timp de cinci minute. Apoi îndepărtați pătrunjelul și lămâia, adăugați miere și beți ceaiul.
Comentarii: