Chia este o sămânță comestibilă care provine din planta Salvia hispanica L., originară din Mexic și Guatemala.
În prezent, semințele de chia sunt folosite în foarte multe diete echilibrate, întrucât sunt foarte hrănitoare și au numeroase proprietăți benefice pentru menținerea sănătății întregului organism.
CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Cum să consumi lactate chiar dacă ai intoleranță la lactoză
Beneficiul consumului semințelor de chia pentru întregul organism
Semințele de chia sunt bogate în fibre, ceea ce ajută la o digestie mai ușoară.
Acestea hidratează colonul și previn inflamațiile pereților intestinului.
Un alt beneficiu al consumului semințelor de chia este buna funcționare a inimii, reglând nivelul colesterolului din sânge.
Semințele de chia sunt recunoscute pentru conținutul ridicat de nutrienți, acizi grași Omega 3, carbohidrați, proteine, antioxidanți și calciu.
La gust prezintă o aromă ușoară asemănătoare cu cea a nucilor, putând fi adăugate peste cereale, în sosuri, băuturi sau chiar preparate din orez sau iaurt. De asemenea, pot fi amestecate cu apă, devenind un lichid gelatinos.
Beneficiul consumului semințelor de chia pentru întregul organism
Consumul unui amestec preparat din 1 lingură semințe de chia, zeama de la o jumătate de lămâie, o lingură de miere și 200 ml apă accelerează metabolismul și facilitează arderea grăsimilor.
Pentru a prepara această băutură începem cu amestecarea semințelor de chia în 200 ml apă, apoi lăsăm deoparte pentru 4 ore, pentru a se umfla și gelifia conținutul.
După cele 4 ore, urmează să adăugăm zeama de lămâie și mierea și să punem tot amestecul în vasul unui blender pentru smoothie și să amestecăm cel puțin 2 minute.
Băutura este bine să fie servită în locul cinei, pentru a ușura digestia.
Comentarii: