X

Boala pentru care Elena Udrea cere arest la domiciliu: I se mai spune și ”maladia silențioasă”

Osteoporoza este o boală a sistemului osos cu care se confruntă multe persoane aflate la vârste adulte, o frecvență mai mare fiind în rândul femeilor ajunse la menopauză. Fostul ministrul al Turismului, Elena Udrea susține că suferă de osteoporoză și cere arest la domiciliu pe acest motiv.

Instanța din Bulgaria a decis ca Elena Udrea să rămână în arest preventiv până la extrădare. Curtea de Apel din Sofia a luat această decizie. Astfel, politiciana, care acuză că are osteoporoză și vrea, în acest sens, arest la domiciliu, rămâne în închisoare până la o decizie cu privire la extrădarea acesteia, potrivit dcmedical.ro.

Judecătorul a apreciat că Elena Udrea nu poate rămâne la domiciliu – în locuința închiriată în Bulgaria – doar pentru că nu se simte confortabil în arest. De asemenea, conform Antena 3, Curtea de Apel din Sofia a apreciat că Elena Udrea nu suferă de probleme de sănătate ce nu pot fi ținute sub observație în arestul preventiv.

CITEȘTE ȘI: Simptomele mai puțin obișnuite care anunță osteoporoza

Elena Udrea, condamnată în România la 6 ani de închisoare în dosarul ”Gala Bute”, a plecat din țară cu câteva ore înainte de decizia instanței. A ajuns până în Kulata, la granița dintre Bulgaria și Grecia. Depistată de Poliția de Frontieră bulgară, ea a fost plasată în arest preventiv, în vederea extrădării.

Osteoporoza, ”maladia silețioasă”

De altfel, osteoporozei i se mai spune și ”maladie silențioasă” pentru că o perioadă lungă de timp aceasta este asimptomatică, fără să prezinte vreo manifestare, perioadă ce coincide cu o pierdere progresivă a țesutului osos.

Deși cauzele exacte ale osteoporozei nu au fost elucidate, se cunoaște procesul prin care aceasta apare: dezechilibrul dintre osteoliză, care este crescută și osteosinteză, care este scăzută. Iar acest dezechilibru începe să apară odată cu înaintarea în vârstă.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care tratează osteoporoza: Momentul din zi cel mai potrivit să îl bei pentru un efect maxim

Cum se diagnostichează osteoporoza?

Diagnosticarea osteoporozei se face prin evaluarea densității minerale osoase, care este definită ca fiind un raport între conținutul mineral al osului și masa osoasă. Procedura prin care se cuantifica densitatea osoasă poartă denumirea de osteodensitometrie. Exista mai multe metode de osteodensitometrie: prin raze X, prin ultrasunete și prin izotopi radioactivi.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro