SANATATE

Bolile care acționează în tăcere. Ce simptome NU trebuie să ignori

Foto: Pinterest.com

Consultul medical periodic este mult mai important decât ai crede. Chiar dacă nu te simți rău sau nu prezinți semne vizibile care să ateste că suferi de vreo boală, vizita la medic îți poate salva viața. Există afecțiuni care se instalează în organism, iar prezența lor nu este sugerată de niciun simptom, astfel că depistarea se realizează mult prea târziu.

În funcție de etapa în care se află o boală este administrat și tratamentul corespunzător. Așadar, cu cât mai repede iese la iveală, cu atât mai bine este pentru tine. Trebuie să ții cont chiar și de cele mai mici semnale pe care ți le transmite corpul, pentru că acestea ar putea indica o afecțiune gravă, notează Prevention.com.

Descoperă câteva dintre bolile care nu prezintă simptome decât atunci când este prea târziu:

Hipertensiune arterială

Un studiu canadian dezvăluie faptul că mai mult de jumătate din numărul celor care suferă de tensiune arterială ridicată nu sunt conștienți de ea. Ignorarea acesteia poate avea mai multe consecințe, precum atac de cord, accident vascular cerebral sau dezvoltarea unei boli la rinichi. Hipertensiunea arterială acționează în tăcere, fără a transmite vreun semnal, afectând tot mai mult vasele de sânge.

MODA BĂRBAȚI/ CÂND și CUM e permis să porți șosete colorate

Unde ai televizorul pus în cameră? Niciodată să nu îl aşezi în acest loc! Îţi distruge sănătatea!

Suferi de insomnie? Ține aceste plante în dormitor și vei scăpa de ea

Printre factorii care duc la apariția acestei afecțiuni se numără vârsta, diabetul, anxietatea și stresul, consumul excesiv de alcool, obezitatea, stilul de viață sedentar sau fumatul. Simptomele care impun de urgență un consult medical sunt: pierderea stării de conștiență, schimbări bruște de comportament, amețeală, dureri în piept, vorbire neclară sau incapacitate de a vorbi, durere de cap severă.

Foto: Pinterest.com

Pentru a preveni dezvoltarea complicațiilor, se recomandă măsurarea tensiunii arteriale o dată pe an, chiar dacă nu sunt prezenți factorii de risc. Acest lucru nu impune vizita la un cabinet medical, deoarece se poate realiza chiar și în farmacii.

Apnee în somn

Această boală nu afectează doar bărbații supraponderali. Jumătate dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 20 și 70 de ani se confruntă cu apnee în somn (întreruperi de 10-30 secunde ale respirației în timpul somnului, care pot apărea de sute de ori în decursul unei nopți). Ea a fost legată de un risc crescut de a dezvolta boli de inimă și diabet zaharat de tip 2.

Cele mai restrictive locuri în care să NU te duci dacă ÎȚI PLACE să mănânci, bei şi să fumezi

Ai o circulaţie proastă a sângelui? Iată cele mai bune remedii de vindecare

Topul alimentelor care AGRAVEAZĂ răceala

Diagnosticul de apnee în somn este mai dificile de stabilit pentru femei deoarece, în cazul lor, simptomele sunt mai subtile. În loc de sforăit și somnolență acută în timpul zilei, ele se confruntă cu dureri de cap dimineața, tulburări de dispoziție și o senzație de oboseală, lucruri care sunt ușor de ignorat.

Se recomandă consultul medicului dacă ți se întâmplă să ai aceste simptome subtile. Este posibil să ai nevoie de măsurarea ritmului cardiac și a nivelului de oxigen din sânge.

Glaucom

Deși face parte din categoria bolilor mai rar întâlnite, glaucomul este o afecțiune oculară gravă, care poate conduce la orbire incurabilă.

Foto: Pinterest.com

Aceasta se instalează atât de încet, încât nu se observă nicio modificare a vederii, decât atunci când se ajunge într-un stadiu avansat. Dacă îți pierzi mobilitatea sau ți se întâmplă din ce în ce mai des să dai peste obiecte din casă, ar trebui să iei în calcul vizita la medic.

De asemenea, este posibil să ai probleme atunci când conduci noaptea, deoarece nu mai poți distinge detaliile. Se recomandă realizarea unor teste la nivel ocular cel puțin o dată pe an, în funcție de factorii de risc.

Aveți PULSUL MARE? Iată ce DIETĂ trebuie să urmați

Alimentul cel mai TOXIC pentru organism: Boala GRAVĂ pe care o poţi contacta / VIDEO

Care este EFECTUL recentelor explozii solare asupra corpului uman

Diabet

Aproximativ 8 din cele 29 de milioane de cazuri de diabet rămân fără diagnostic. Nivelul de zahăr din sânge poate să fie extrem de ridicat, fără să prezinți vreun semn sesizabil. Uscăciunea gurii, senzația exagerată de sete, urinarea excesivă și vederea neclară sunt foarte des ignorate. Mulți dintre cei care se confruntă cu ele dau vina pe oboseală sau pe stres.

Foto: Pinterest.com

Se recomandă un consult la fiecare 3 ani, începând cu vârsta de 45 de ani. Trebuie să acorzi o atenție mărită, în special dacă ai probleme de supraponderalitate sau prezinți alți factori de risc precum hipertensiune arterială sau colesterol ridicat.

Sindromul ovarului polichistic

Până la 10% dintre femeile care se află la vârsta fertilității se confruntă cu acest sindrom, o afecțiune în care organismul supraproduce hormoni masculini, interferând cu ovulația și, în cele din urmă, crescând riscul apariției bolilor cardiace și a diabetului de tip 2. Mai puțin de 50% dintre femeile cu această afecțiune sunt diagnosticate corespunzător.

Nu o mai arunca! Efectele miraculoase ale cojii de ou asupra organismului

Și femeile sunt VINOVATE atunci când bărbații le înșală…

Care sunt BENEFICIILE pentru sănătatea ta dacă îți ALINȚI partenerul mai DES

Acest lucru este îngrijorător, deoarece aproximativ jumătate dintre femeile cu sindromul ovarului polichistic pot dezvolta diabet înaintea împlinirii vârstei de 40 de ani și prezintă un risc crescut pentru hipertensiune arterială sau colesterol ridicat.

Sindromul poate fi ignorat timp de ani de zile, mai ales dacă iei pilule contraceptive. Tulburarea poate provoca infertilitate din cauza ovulației rare.

Detaliile pe care bărbații NU le observă niciodată la femei

TOP /Poziții sexuale prin care ARZI foarte multe calorii

Suferi de insomnie? Ține aceste plante în dormitor și vei scăpa de ea

Fii atentă la semnalele pe care ți le transmite corpul! Cel mai comun simptom este reprezentat de perioadele menstruale neregulate, acnee, păr facial sau căderea acestuia.

Comentarii: