Zeama de lămâie sau câteva felii de lămâie cu miere îţi aduc nu doar un plus de vitamina C, ci şi alungă durerile de dinţi, de cap, reumatismale şi nu numai.
Lămâile conţin potasiu şi te susţin în lupta de a-ţi ţine sub control tensiunea arterială. Zeama de lămâie îndeosebi nu trebuie să lipsească din dieta zilnică a persoanelor care suferă de afecţiuni cardiovasculare, dar nici a celor care suferă de depresie sau de nervozitate, potrivit clicksanatate.ro.
CITEȘTE ȘI: Apa caldă cu lămâie curăță ficatul – Cum se folosește corect pentru a obține efectul dorit
Consumul regulat de suc de lămâie amestecat cu apă stimulează producţia de citrat urinar, o substanţă prezentă în urină care previne formarea pietrelor la rinichi. Este un motiv întemeiat să te obişnuieşti să bei apă cu lămâie în fiecare dimineaţă.
Când suferi de răceală sau vreo boală respiratorie, bea apă cu lămâie sau ceaiuri călduţe în care pui zeamă de lămâie. Te vor ajuta să respiri mai bine. De altfel, zeama de lămâia este un remediu benefic şi celor care suferă din cauza crizelor de astm. Aceştia din urmă pot lua 2 linguri de zeamă de lămâie înainte de fiecare masă şi alte 2 înainte de culcare, pentru a reduce simptomele de astm.
Tot cu zeamă de lămâie poţi să stopezi şi durerile de dinţi, să opreşti sângerările gingivale. Clăteşte frecvent gura cu puţin suc de lămâie, proaspăt stors!
Simptomele artritei şi reumatismului sunt mai uşor de ameliorat cu ajutorul lămâiei. Este un bun diuretic, deci, prin creşterea diurezei, reduce inflamaţiile, deoarece pe cale urinară sunt eliminate toxinele şi bacteriile.
CITEȘTE ȘI: De ce nu e sănătos să bei apă cu lămâie după ora 19:00: Cum îți este afectat somnul
Când durerea de cap nu mai cedează, eşti salvat dacă ai o lămâie în casă. Încălzeşte puţină apă şi storce o jumătate de lămâie. În apa călduţă, toarnă sucul, amestecă şi bea imediat cu înghiţituri mici, treptat. Sucul de lămâie scade intensitatea durerii.