Borșul de fasole este o ciorbă acră, perfectă pentru perioada postului, care transformă clasica ciorbă de fasole într-un preparat răcoritor, delicios și ușor de preparat.
Toate acestea fac ca dorințele clienților restaurantelor să devină insistente pentru acest preparat bogat, plin de savoare, tradițional în regiunile de nord ale țării.
Borșul moldovenesc cu fasole- cea mai căutată mâncare în perioada postului
Ingrediente:
- 200 g boabe de fasole
- 50 g morcovi
- 100 g ceapă
- 50 g țelină
- 200 g roșii
- 50 g ardei gras
- 50 ml ulei
- 700 ml borș
- 1 legătură leuștean
- 2 g cimbru
- 2 foi de dafin
- 20 g sare
Borșul moldovenesc cu fasole- cea mai căutată mâncare în perioada postului
Mod de preparare:
Fasolea se spală în mai multe ape și se ține la înmuiat în apă rece pe timpul nopții.
Se pune apoi la fiert în apă cu sare, iar după 15 minute de fierbere se înlătură prima apă și se pune din nou apă clocotită.
Morcovii, țelina, ardeii și ceapa se curăță, se spală, apoi se taie cubulețe și se călesc în ulei. Roșiile se decojesc și se taie felii.
Borșul se fierbe și se strecoară.
CITEȘTE ȘI: Interzis pofticioșilor! Cum se gătește ciorba de fasole în pâine
Când fasolea este pe jumătate fiartă, se adaugă legumele călite și foile de dafin.
Când fasolea și legumele sunt aproape fierte, se adaugă roșiile și borșul.
La final, în ciorbă se adaugă sare după gust, cimbrul și leușteanul tocat, se mai clocotește totul pentru 2-3 minute, apoi se ia de pe foc.
Sfat: foile de dafin nu se țin mai mult de 20 de minute în ciorbă, deoarece ar putea da un gust amărui preparatului.
Comentarii: