Brânza care este bună pentru intestine și oase. Feta este o brânză grecească albă, sărată și sfărâmicioasă, care se face în mod tradițional din lapte de oaie și de capră. Acest produs este foarte util, relatează The Health Site.
Ce ar trebui să știți despre această brânză?
Clasificată ca produs cu denumire de origine protejată, orice brânză vândută sub denumirea de feta trebuie să îndeplinească anumite cerințe, printre care un minim de 70% lapte de oaie, care trebuie să provină din rase locale de oi sau capre, crescute în mod tradițional pe pășunile locale și din anumite părți ale Greciei. Feta nu trebuie să conțină aditivi sau conservanți.
CITEȘTE ȘI: Câtă brânză poți mânca zilnic fără ca sănătatea să îți fie afectată
Beneficiile pentru sănătate ale brânzei feta
Feta, ca și alte produse lactate, este bogată în calciu, un mineral esențial pentru funcționarea mușchilor și a nervilor, precum și pentru oase și dinți sănătoși și puternici. O porție de brânză oferă o contribuție sănătoasă la necesarul zilnic de calciu, care este important în toate etapele vieții. Feta este, de asemenea, o sursă bună de alți nutrienți sănătoși pentru oase, inclusiv fosfor și proteine, care pot ajuta la menținerea densității osoase.
Cu un conținut ridicat de proteine, feta este un produs alimentar valoros. Proteinele sunt esențiale pentru o sănătate bună, deoarece toți mușchii, pielea și sângele sunt construite din acest macronutrient important și au nevoie de cantități adecvate în dieta noastră pentru creșterea, dezvoltarea și repararea celulelor și țesuturilor.
Brânza feta conține microbi benefici, inclusiv drojdie și bacterii precum Lactobacillus plantarum, care pot contribui la susținerea sănătății intestinale. De fapt, s-a observat că drojdia probiotică din feta tolerează niveluri scăzute de pH, oferindu-i șanse mai mari de a supraviețui condițiilor dure din stomac și de a ajunge în partea intestinului unde poate fi cea mai valoroasă.
Brânza Feta conține cantități mari de acid gras numit acid linoleic conjugat (CLA). Studiile pe animale arată că acest acid gras îmbunătățește compoziția corporală prin reducerea grăsimii corporale și creșterea masei slabe. Brânza din lapte de oaie are niveluri mai ridicate de CLA. Deoarece brânzeturile precum feta sunt bogate în proteine, grăsimi, ele vă ajută să rămâneți sătui mai mult timp.
CITEȘTE ȘI: Ce efect are brânza asupra ficatului
Când vine vorba de brânză, feta este o alegere sănătoasă. Nu numai că acest produs este plin de proteine și grăsimi – ambii nutrienți esențiali care vă ajută să vă simțiți sătui și plini de energie – dar este bun și pentru intestinul dumneavoastră. Drojdia probiotică din feta poate reduce pH-ul din stomac, ceea ce este esențial pentru un intestin sănătos. Ca toate produsele lactate, feta este o sursă bună de calciu, esențial pentru sănătatea dinților și oaselor.
Comentarii: