Brânza cea mai periculoasă pentru diabetici. Cei bolnavi de diabet trebuie să urmeze o anumită dietă care să garanteze controlul nivelului de zahăr din sânge. Este necesar ca aceștia să excludă din ea un anumit tip de brânză.
Brânza cea mai periculoasă pentru diabetici
Dr. Yana Furlet, endocrinolog, avertizează că brânza topită este unul dintre acele alimente pe care diabeticii nu ar trebui să le consume. Expertul îi sfătuiește pe diabetici să refuze brânza procesată, fiind un produs care este potențial dăunător pentru vasele de sânge și inimă. Cu această boală, ei sunt deosebit de vulnerabili.
Potrivit medicului, brânzeturile procesate conțin doze mari de componente care sunt absolut nedorite pentru sistemul cardiovascular.
„Aceste tipuri de brânzeturi conțin o cantitate uriașă de ulei de palmier sau de rapiță. În plus, ele conțin multe săruri: citrați, fosfați de sodiu și potasiu. În compoziția lor intră, de asemenea, coloranți, arome, conservanți și agenți de îngroșare”, adaugă Dr. Furlet.
Medicul a adăugat că acest produs este bogat în calorii, în condițiile în care este important ca diabeticii să controleze cantitatea de calorii consumate și greutatea lor.
Pe lângă brânza topită, mezelurile și conservele nu ar trebui să fie prezente nici în dieta persoanelor cu diabet, relatează expertul.
Lista de alimente recomandate pentru diabetici cuprinde următoarele:
Tăiței din făină integrală sau făină de orez, orez integral, sălbatic, brun sau roșu
Pâine integrală, de preferință de secară sau din făină hipoglucidică, preparată acasă, din ingredientele tradiționale: făină integrală, drojdie, sare, apă, fără adaosurile pâinii din comerț (conservanți, sucuri de fructoză sau caramel, amelioratori, afânători, coloranți etc.) sau eventual cu adaos de semințe crude și tărâțe, potrivit doc.ro
Cereale integrale, cât mai bogate în fibre, tip granola neîndulcite, musli, de preferință, în versiunile integrale (în cantități moderate)
Iaurt grecesc, sana sau kefir – bogate în probiotice – esențiale pentru sănătatea colonului diabeticilor. Pentru că aceștia evită zaharurile, esențiale pentru hrănirea coloniilor microbiomului, este important aportul de noi probiotice.