X

Brânza cea mai periculoasă pentru diabetici

Brânza cea mai periculoasă pentru diabetici. Cei bolnavi de diabet trebuie să urmeze o anumită dietă care să garanteze controlul nivelului de zahăr din sânge. Este necesar ca aceștia să excludă din ea un anumit tip de brânză.

Brânza cea mai periculoasă pentru diabetici

Dr. Yana Furlet, endocrinolog, avertizează că brânza topită este unul dintre acele alimente pe care diabeticii nu ar trebui să le consume. Expertul îi sfătuiește pe diabetici să refuze brânza procesată, fiind un produs care este potențial dăunător pentru vasele de sânge și inimă. Cu această boală, ei sunt deosebit de vulnerabili.

CITEȘTE ȘI: Ce schimbări se produc în organism dacă renunți la brânză

Potrivit medicului, brânzeturile procesate conțin doze mari de componente care sunt absolut nedorite pentru sistemul cardiovascular.

„Aceste tipuri de brânzeturi conțin o cantitate uriașă de ulei de palmier sau de rapiță. În plus, ele conțin multe săruri: citrați, fosfați de sodiu și potasiu. În compoziția lor intră, de asemenea, coloranți, arome, conservanți și agenți de îngroșare”, adaugă Dr. Furlet.

Medicul a adăugat că acest produs este bogat în calorii, în condițiile în care este important ca diabeticii să controleze cantitatea de calorii consumate și greutatea lor.

Pe lângă brânza topită, mezelurile și conservele nu ar trebui să fie prezente nici în dieta persoanelor cu diabet, relatează expertul.

CITEȘTE ȘI: Nutriționiștii recomandă: Tipurile de brânză care NU îți cresc colesterolul

Ce ai voie să mănânci când ai diabet?

Lista de alimente recomandate pentru diabetici cuprinde următoarele:

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro