NUTRITIE SANATATE

Brânza cea mai rea pentru inimă

Foto: Pinterest.com

Brânza cea mai rea pentru inimă. Este posibil să trebuiască să vă gândiți la tipul de brânză pe care îl cumpărați, deoarece nu toate sunt la fel de sănătoase. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că acest fapt nu înseamnă că ar trebui să evitați complet mâncarea.

Brânza cea mai rea pentru inimă – Brânza mucegăită

Toate alimentele, inclusiv brânza, pot fi consumate cu moderație, spune nutriționistul Toby Amidor. Cu toate acestea, unele brânzeturi conțin o cantitate mare de grăsimi saturate , care ne pot afecta negativ sănătatea. Din acest motiv, mulți nutriționiști cred că brânza albastră sau „mucegăită” este cea mai nesănătoasă.

CITEȘTE ȘI: Cine NU trebuie să mănânce brânză: Afecțiunea care este înrăutățită de consumul acestui aliment

Concret, 135 de grame de brânză albastră conțin 35 de grame de grăsimi saturate, ceea ce o face una dintre cele mai nesănătoase brânzeturi pe care le puteți alege. O dietă bogată în grăsimi saturate este asociată cu niveluri ridicate de colesterol rău (LDL) , care crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral, explică Amidor.

Consumul de porții mari de brânză albastră poate duce, de asemenea, la creșterea în greutate.

CITEȘTE ȘI: Ce efect are brânza asupra ficatului

Ghidurile dietetice pentru americani 2020-2025 (DGA) recomandă ca dietele zilnice ale oamenilor să nu conțină mai mult de 10% grăsimi saturate, relatează actualno.com.

Comentarii: