Brioșele sunt un răsfăț popular și gustos. Deși sunt considere delicioase, cele din comerț adesea conțin mult zahăr adăugat și alte ingrediente nesănătoase.
Brioșele cu afine sunt preferatele clasice de care mulți oameni se bucură la micul dejun, la o cafea sau la o gustare de după-amiază.
CITEȘTE ȘI: Afinele, în topul celor mai sănătoase fructe. Cum previn cancerul și elimină grăsimea de pe abdomen
Ingrediente:
- 1 3/4 căni, plus 1 linguriță (210 grame in total) de făină albă sau integrală
- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță de praf de copt
- 1/2 linguriță de sare de mare
- 1/4 linguriță de scorțișoară măcinată
- 1/3 cană (80 ml) de ulei de măsline sau sos de mere
- 1/2 ceașcă (170 de grame) de miere
- 2 ouă
- 1 cană (227 grame) de iaurt simplu grecesc
- 2 lingurițe de extract de vanilie
- 1 cană (140 de grame) de afine
Mod de preparare:
Amestecă ingredientele uscate, cu excepția linguriței suplimentare de făină. Într-un castron separat, mixează uleiul (sau sosul de mere), ouăle, mierea, iaurtul și vanilia.
CITEȘTE ȘI: Experții dezvăluie lista de aur: Cele mai sănătoase alimente din lume
Toarnă ingredientele umede peste cele uscate și amestecă ușor. Se amestecă afinele cu restul de linguriță de făină și se adaugă în aluat.
Împarte aluatul în 12 forme de brioșe și coace la 250°C timp de 16-19 minute.
O brioșă are 200 de calorii, 8 grame de grăsimi, 200 mg de sodiu, 27 de grame de carbohidrați, 1 gram de fibre, 14 grame de zahăr și 4 grame de proteine, potrivit doc.ro.
Comentarii: