Ciupercile sunt întotdeauna cea mai potrivită opțiune atunci când ne dorim să gătim un meniu care să nu conțină carne.
Și, după cum bine știm, acum e sezonul lor!
CITEȘTE ȘI: Toamna- anotimpul ciupercilor de pădure
Budincă de gălbiori cu vinete, praz și roșii
Ingrediente:
- 500 g gălbiori
- 1 vânătă
- 1 tijă de praz
- 3 roșii
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- sare, piper
- 200 ml supă de legume
- 2 ouă
- 150 g brânză Gouda rasă
Budincă de gălbiori cu vinete, praz și roșii
Mod de preparare:
Curățăm ciupercile și le fierbem 5 minute în apă cu sare, apoi le lăsăm la scurs într-o strecurătoare.
Curățăm și vinetele, le spălăm și le tăiem în felii de 1 cm grosime.
Presărăm sare pe ele și le lăsăm 15 minute, apoi le tăiem cuburi.
Curățăm și prazul, îl spălăm și îl tăiem rondele.
Urmează să tocăm roșiile cubulețe.
Se curăță și ceapa cu usturoiul, se toacă mărunt și se călesc în puțin ulei.
Adăugăm pe rând bucățile de vânătă, praz, roșiile și ciupercile și le călim 3 minute la foc mare.
În continuare, turnăm supa peste legume, apoi lăsăm să se răcească și adăugăm ouăle bătute.
CITEȘTE ȘI: Penne cu piept de pui, bacon și ciuperci-combinația de gusturi care te surprind plăcut
La final, așezăm tot amestecul într-o formă termorezistentă, presărăm brânza rasă deasupra și coacem în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 25 minute.
Budinca de gălbiori este delicioasă lângă o baghetă proaspătă!
Comentarii: