NUTRITIE SANATATE

Cafea: Când devine periculoasă pentru creier

bestcompaniestexas.com

Cafea: Când devine periculoasă pentru creier. Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume. Consumul mondial al acestei băuturi se ridică la peste nouă miliarde de kilograme pe an.

Din acest motiv, este extrem de important să înțelegem toate consecințele posibile ale consumului de cafea asupra sănătății. Iată ce ne împărtășește Prof. Kitty Pham.

Cafeaua și efectele sale asupra creierului

Un nou studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Australia de Sud arată că o cantitate prea mare de cafea poate fi dăunătoare pentru sănătatea creierului. În cadrul celui mai amplu studiu de acest gen, cercetătorii au descoperit că un consum crescut de cafea a fost asociat cu un volum total mai mic al creierului și cu un risc crescut de demență.

CITEȘTE ȘI: Cum să bei cafeaua dacă suferi de hipertensiune: Ce să NU faci

Un studiu realizat de Centrul medical australian UniSA de la SAHMRI (South Australian Health and Medical Research Institute) și de o echipă de cercetători internaționali a evaluat efectele cafelei asupra creierului la 17.702 participanți la Biobank UK (cu vârste cuprinse între 37 și 73 de ani).

Ca urmare, s-a constatat că cei care consumau mai mult de șase cești de cafea pe zi aveau un risc cu 53% mai mare de a dezvolta demență. Cercetătorul principal al UniSA, Dr. Kitty Pham, a declarat că studiul a furnizat informații importante pentru sănătatea publică.

Demența și accident vascular cerebral

„Acesta este cel mai cuprinzător studiu al relației dintre cafea, măsurile de volum al creierului, riscul de demență și riscul de accident vascular cerebral. Este, de asemenea, cel mai amplu studiu, acoperind date extinse de imagistică cerebrală și o gamă largă de factori de confuzie.

CITEȘTE ȘI: Medic: Nu mai beți cafea dacă aveți aceste simptome neplăcute

Luând în considerare toate variabilele posibile, constatăm în mod constant că un consum mai mare de cafea este asociat în mod semnificativ cu un volum redus al creierului – de fapt, consumul a mai mult de șase cești de cafea pe zi vă poate expune riscului de boli ale creierului, cum ar fi demența și accidentul vascular cerebral”, spune expertul.

Comentarii:
preload imagepreload image