Ce ai spune dacă banala cafea, cea care te trezeşte în fiecare dimineaţă, te ajută să dai jos câteva kilograme în plus. Nu sună rău, nu-i aşa? Adaugă în cafea unt şi lapte de cocos sau de palmier şi te vei avea energie asigurată pentru o zi încărcată.
Dave Asprey, inventatorul acestei reţete, a numit-o „bulletproof coffee” ( nr. cafeaua antiglont). Asprey s-a inspirat din ceaiul de iac cu unt, o băutură tradiţională tibetată. A îmbunătăţit reţeta şi a decis să înlocuiască ceaiul cu băutura preferată a americanilor, cafeaua, potrivit doctorulzilei.ro.
În plus, aceasta pare să fie un aliat de nădejde în curele de slăbit, deoarece ajută la menţinerea senzaţiei de saţietate pe o perioadă mai lungă de timp.
CITEȘTE ȘI: Vei preţui mai mult cafeaua: Rolul acestei băuturi în menţinerea sănătăţii
Cafeaua cu unt şi ulei de cocos s-a răspând repede, iar medicul Jeffrey Gladd a fost încântat de această idee şi a încercat-o. Doctorul susţine că după ce a început să consume cafea cu unt a pierdut în jur de 6 kilograme. Această metodă ar putea fi una revoluţionară, în special pentru femei.
Atenţie, însă! Dacă te hotărăşti să îl foloseşti în cafea, fă-o moderat. Începe cu o linguriţă. Pune întâi uleiul într-o ceaşcă goală, apoi toarnă cafeaua şi amestecă. După o perioada, poţi adaugă 2 linguriţe.
80 de grame de unt bio, fără adaos de sare;
15 mililitri de ulei de cocos sau de palmier;
500 de mililitri de cafea deja preparată;
sirop de agave sau zahăr.
CITEȘTE ȘI: Cinci trucuri pentru orice băutor de cafea: Cum să duci savoarea la alt nivel
Într-un blender se adaugă untul, uleiul de cocos/palmier şi cafeaua deja preparată. Acestea se mixează până când deasupra se formează un strat de spumă, că în cazul unui caffe-latte. Apoi, se toarnă băutura în cană şi se îndulceşte după gust cu zahăr sau sirop de agave.