SANATATE

Cafeaua fără cofeină stimulează memoria/ STUDIU

 

Persoanele care sufera de anumite boli de memorie, cum ar fi cele cauzate de varsta, ar putea preveni aparitia acestora, consumand cafea decofeinizata. Asa arata un studiu recent citat de The Telegraph.

Cercetatorii au descoperit ca unul dintre beneficiile cafelei fara cofeina este acela ca imbunatateste memoria.

Studiul a fost realizat pe soareci suferind de diabet de tip 2, csrora li s-a administrat un supliment dietetic, avand proprietati identice cafelei decofeinizate. Diabetul este o boală care presupune un nivel mai scazut de glucoza, precum si afectiuni ale creierului, inclusiv tulburari de memorie. Dupa cinci luni de administrate a tratamentului, nivelul de glucoză din sangele soarecilor s-a dovedit a fi mai ridicat.

Ce calități are femeia respectată de toți bărbații

Principalele boli din cauza cărora te îngrași necontrolat

La 49 de ani, Pamela Anderson a pozat aproape goală pentru un band de lenjerie intimă/ FOTO

Doctorul Giulio Maria Pasinetti, cel care a condus cercetarea, spune ca urmeaza sa fie facute teste si pe oameni. „Este prima dovada care scoate la iveala beneficiile cafelei decofeinizate, atat pentru prevenirea, cat si pentru tratarea tulburarilor cognitive, cauzate de diabetul de tip 2, inaintarea in varsta sau de afectiunile ereditare”, a declarat specialistul.

Carne la grătar, fără compuși cancerigeni. Evită aceste GREŞELI atunci când faci grătarul!

Cafeaua este asociata in mod normal cu afectiunile cerebrale, insa doctorul Pasinetti spune ca aceste efecte sunt datorate cofeinei pe care o contine. Studiile arata ca simptome ale unor boli precum Alzheimer sau tulburari de memorie pot fi depistate cu decenii inainte ca ele sa se instaleze.

La ce se gândesc bărbații în timpul sexului

La vârsta de 60 de ani, o româncă a devenit manechin la Paris!

Ce mănâncă fotomodelele: DIETA ÎNGERILOR de la Victoria’s Secret

Rezultatele studiului completeaza astfel pe cele obtinute anterior cu prilejul unei cercetari similare, realizate de National Cancer Institute (NCI), ale carei rezultate au fost publicate în mai 2012,  si conform carora persoanele între 50 de ani şi 71 de ani care consumă, în medie, trei ceşti de cafea pe zi, normală sau decofeinizată, prezintă un risc mai mic de deces produs de bolile cardiovasculare şi respiratorii, atacuri cerebrale, diabet şi infecţii.

Comentarii: