Când ar trebui consumat usturoiul pentru a vindeca organismul – înainte sau după mese. Usturoiul are puternice proprietăți dezinfectante, antibacteriene și fungicide care pot fi ușor comparate cu cele mai bune antibiotice, dar ce se întâmplă dacă îl mănânci pe stomacul gol ?
Efectul este mult mai puternic
Oamenii de știință au confirmat că consumul de usturoi pe stomacul gol îi crește eficiența ca antibiotic natural, deoarece bacteriile sunt expuse și incapabile să se apere împotriva „usturoiului oribil”.
Usturoiul conține aproximativ 400 de ingrediente active, este bogat în vitamine și minerale precum adenozină, alicină, aminoacizi, fibre vegetale, grăsimi vegetale, vitamina A, vitamina B1 și B2, vitamina C, fier, enzime, uleiuri esențiale, iod, potasiu, calciu, seleniu, sulf și fosfor.
CITEȘTE ȘI: Cum să gătești usturoiul astfel încât să beneficiezi de el la maxim
Cu o utilizare regulată, usturoiul stimulează și facilitează fluxul sanguin, scade tensiunea arterială ridicată și grăsimile din sânge, precum și bolile de inimă. În general, este un excelent antioxidant.
Proprietățile antibacteriene și antivirale ale usturoiului sunt cunoscute și în istoria medicinei. Usturoiul și ingredientele sale au fost supuse la numeroase studii care au dovedit masiv efectul lor asupra infecțiilor cauzate de bacterii și viruși. Cercetările confirmă, de asemenea, că usturoiul are proprietăți anti-cancerigene semnificative.
Consumul regulat de cantități mari de usturoi reduce riscul multor tipuri de cancer, în special cancerul rectal și cancerul renal.
Acestea sunt doar câteva cazuri specifice în care usturoiul vă poate fi de mare folos
- Dacă aveți un neg sau o excrescență similară pe corp, puneți un cățel de usturoi tăiat pe locul respectiv și lipiți-l cu un plasture. Lasă-l peste noapte și repetă timp de câteva zile până când negul cade complet.
- Pentru durerile reumatice, frecați un cățel tăiat de usturoi pe locul dureros, durerea va dispărea.
- Dacă suferiți de insomnie, mâncați seara o salată cu usturoi.
- Dacă vă dor mușchii, mâncați usturoi, el relaxează mușchii.
Cum să consumați usturoi fără un miros neplăcut?
Cu toate acestea, din cauza problemei mirosului neplăcut care rămâne după consumarea usturoiului proaspăt, majoritatea oamenilor nu îl folosesc aproape niciodată crud. Usturoiul este cel mai sănătos în forma sa crudă, iar înainte de utilizare este zdrobit sau tocat timp de câteva minute și lăsat la aer pentru a crea elementele chimice relevante, în primul rând alicina.
Usturoiul preparat în acest fel este cel mai sănătos, dar miroase cel mai neplăcut. Cu toate acestea, există o soluție bună care vă va permite să utilizați usturoiul în forma sa crudă, fără un miros neplăcut.
Este necesar să găsiți usturoi autohton mai mic. Punem accent pe produsul autohton pentru că suntem inundați cu usturoi mare importat din China.
Separați 2-3 căței mici și puneți-i în puțină apă să stea zece minute. Apoi scoateți-i din apă și pur și simplu folosiți degetele pentru a desprinde pielița, care se va desprinde cu ușurință de pe mufa umedă și înmuiată. Nu folosiți un cuțit, deoarece este important să nu deteriorați sau să tăiați tigaia. Aceasta trebuie să rămână întreagă și intactă, aceasta fiind cheia utilizării usturoiului inodor.
Când decojiți puii, beți-i întregi cu un pahar de apă, așa cum ați face cu pastilele. Fă-o pe stomacul gol, de preferință cu cel puțin 45 de minute înainte de masă. Și asta e tot.
CITEȘTE ȘI: Usturoi sub pernă: Cum ajută la relaxarea sistemului nervos
În acest caz, usturoiul nu va avea miros, se va dizolva în corpul tău și îți va aduce majoritatea proprietăților benefice. Nu va exista niciun miros nici în ziua respectivă, nici în ziua următoare. Cel mai important lucru este ca usturoiul să nu fie tăiat deloc și să nu fie rănit în timpul preparării și decojirii. De asemenea, este important să alegeți doar bulbi și conuri mici, astfel încât să nu rămână blocați în gât atunci când sunt înghițiți. Bucățile de usturoi nu trebuie să fie mai mari decât tabletele sau capsulele, recomandă actualno.com.
Este suficient să luați 1-2 cuișoare mici în fiecare zi, ajustând timpul de utilizare la stilul dvs. de viață.
Comentarii: