Când cafeaua îți poate face mai mult rău decât bine: Experții avertizează. Cei mai mulți dintre noi nu își pot imagina să înceapă ziua fără o ceașcă de cafea. Pentru ei, băutura cofeinizată este combustibilul de care au nevoie pentru a funcționa la cel mai bun nivel. Cu toate acestea, experții sunt categorici că cafeaua de dimineață nu ar trebui luată imediat după somn.
Când cafeaua îți poate face mai mult rău decât bine: Experții avertizează
Potrivit experților, cafeaua de dimineață ne poate face mai mult rău decât bine. Nivelul de cortizol este cel mai ridicat dimineața, acesta fiind cel care ne ține treji. Dacă trecem imediat la o ceașcă de cofeină, riscăm să ne simțim complet epuizați după-amiază și să simțim o nevoie serioasă de somn. Toate acestea sunt inextricabil legate de ritmurile naturale ale corpului uman.
CITEȘTE ȘI: Mai bun decât cafeaua: Suplimentul care te energizează și te ajută să îți începi bine ziua
Corpul uman conține adenozină și cortizol. Ambele substanțe chimice afectează efectele cafelei.
Dacă ne consumăm cafeaua imediat după somn, putem provoca un conflict între aceste două substanțe chimice. Ca urmare, este foarte probabil să ne simțim nefocalizați și mai puțin productivi.
Potrivit experților, cel mai bun moment pentru a consuma cafea este la o oră după trezire.
Acesta este momentul în care nivelurile de cortizol se calmează și cofeina își poate face treaba în mod corespunzător, potrivit actualno.com.
CITEȘTE ȘI: Câte cești de cafea pe zi dăunează creierului
Persoanele care beau mai multe cești de cafea pe zi ar trebui să își amintească faptul că ultima doză este luată cu cel puțin 6 ore înainte de somn. Acest lucru împiedică cofeina să interfereze cu somnul și vă veți simți odihnit dimineața.
Comentarii: