SANATATE

Când durerea abdominală indică un atac de cord

Foto: Pinterest.com

Când durerea abdominală indică un atac de cord. Durerea abdominală este unul dintre simptomele unui atac de cord. Dar cum să recunoaștem când indică probleme cardiace. Medicul Andrei Kondrakhin a numit simptomele durerii abdominale care indică un infarct miocardic.

Terapeutul Kondrakhin a spus că o boală de inimă atât de periculoasă precum infarctul se poate manifesta cu simptome atipice, provocând un sentiment de probleme digestive și dureri abdominale. În timpul unui atac de cord, poate părea că vă doare stomacul sau ficatul, spune specialistul.

Când durerea abdominală indică un atac de cord

„Uneori, problemele cardiace sunt deghizate în probleme gastrointestinale. O persoană poate simți că o doare stomacul, abdomenul, intestinele sau ficatul, așa se manifestă forma abdominală a infarctului miocardic”, împărtășește medicul.

CITEȘTE ȘI: Nu ezita să consumi banane dacă ai probleme cu inima: Efectul pe care îl are asupra tensiunii și vaselor de sânge

Scade tensiunea arterială și protejează împotriva atacurilor de cord – un medic a dezvăluit ce este această legumă de toamnă

De unde știm că durerea și greutatea în abdomen nu sunt un atac de cord? Potrivit Dr. Kondrakhin, în bolile digestive, durerea abdominală crește, de obicei, cu mișcarea și se calmează atunci când este imobil sau când se asumă o anumită poziție. Durerea cauzată de afectarea inimii este simțită constant.

În plus, atunci când miocardul suferă, o persoană simte nu numai durere, ci și dificultăți de respirație cu lipsă de aer, slăbiciune și amețeli, tensiunea arterială crește. Dar chiar și în prezența acestor simptome, numai o cardiogramă poate diagnostica cel mai precis un atac de cord.

„Infarctul miocardic poate fi determinat cu exactitate doar prin rezultatul ECG”, subliniază Dr. Andrey Kondrakhin.

Dacă se dezvoltă un atac de cord și stomacul doare, o persoană nu va simți ușurare după ce va lua analgezice sau medicamente speciale. În astfel de circumstanțe, trebuie să solicitați ajutor medical. Dacă o persoană cu vârsta de peste 50 de ani are dureri abdominale, în acest caz, trebuie solicitat imediat ajutor medical.

„Persoanele de peste 50 de ani trebuie să apeleze imediat la un medic dacă au dureri abdominale. Specialistul va solicita un test de sânge pentru a monitoriza markerii cardiaci care indică dezvoltarea unui atac de cord”, explică Dr. Kondrakhin.

Terapeutul subliniază faptul că un atac de cord care este experimentat de o persoană fără tratament adecvat este plin de dezvoltarea complicațiilor care fac ineficientă funcția cardiacă ulterioară și cresc riscul de deces.

Cum să recunoaștem semnele unui atac de cord iminent?

Un răspuns rapid salvează adesea vieți și ajută la limitarea leziunilor mușchiului cardiac. Cu toate acestea, mulți oameni nu înțeleg ce se întâmplă cu ei atunci când experimentează simptomele unui atac de cord.

Cele mai frecvente semne la bărbați și femei includ:

Disconfort sau durere toracică

Cel mai adesea, senzațiile dureroase apar în centrul sau în partea stângă a pieptului. Disconfortul durează de obicei câteva minute sau mai mult sau poate apărea și dispărea. În acest caz, persoana simte presiune, un sentiment de plenitudine sau durere. Uneori există un sentiment similar cu arsurile la stomac sau indigestia.

Disconfort în partea superioară a corpului

Persoana suferindă simte durere sau disconfort la nivelul unuia sau ambelor brațe, al spatelui, al articulațiilor umerilor, al gâtului, al maxilarului sau al abdomenului superior – deasupra ombilicului.

CITEȘTE ȘI: Când cafeaua îți poate îmbolnăvi inima: Descoperirile cercetătorilor australieni

Dificultate de respirație

Uneori, scurtarea respirației este singurul simptom. De asemenea, aceasta poate apărea înainte sau în timpul disconfortului sau durerii toracice. Dificultatea de respirație apare nu numai în timpul activității fizice, ci și în repaus.

Alte semne posibile ale unui infarct miocardic includ:

  • transpirații reci
  • senzație de oboseală neobișnuită fără motiv, uneori timp de mai multe zile (în special la femei)
  • greață și vărsături
  • amețeli, uneori foarte severe
  • orice schimbare bruscă în natura simptomelor (de exemplu, dacă simptomul se agravează sau durează mai mult decât de obicei).

Simptomele atacului de cord variază de la o persoană la alta. Nu începe neapărat cu o durere acută în piept. Unele persoane au simptome atât de ușoare încât sunt surprinse să afle că au avut un atac. Dar dacă o persoană a avut deja o dată un atac de cord, simptomele se vor prezenta diferit data viitoare.

Comentarii:
preload imagepreload image