SANATATE

Când starea de iritabilitate este un semn de boală: Afecțiunea care îți pune în pericol întreaga sănătate

everlywell.com

Un sistem imunitar slab este ca o invitație pasivă pentru germeni să ne invadeze corpul. Singurul mecanism de apărare al organismului, sistemul imunitar, rămâne mereu în alertă împotriva atacurilor străine. Memorează agentul patogen și protejează organismul de atacuri viitoare.

Un sistem imunitar slab supune organismul la infecții cauzate de o serie de germeni și agenți patogeni. Ar trebui să fiți întotdeauna conștienți de semnele unui sistem imunitar slab și să mențineți organismul pregătit împotriva atacurilor patogenilor.

Iritabilitate constantă

Doar un corp sănătos va avea o minte calmă. Când nu ești bine, cu siguranță acest lucru se va vedea în starea ta mentală. În afară de aceasta, pot exista anumite episoade de iritabilitate care pot fi consecința unei infecții patogene ale cărei simptome pot să nu se arate la exterior. Prin urmare, dacă vă confruntați cu iritații constante și epuizare mentală, consultați un medic sau faceți un autocontrol. Ține evidența infecțiilor comune care apar în corpul tău.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Ingredientul cel mai eficient pentru imunitate – Era folosit de bunica ei

Senzație de letargie

Acesta este un alt semn grav al unui sistem imunitar slab. Deoarece corpul tău este mereu în luptă constantă împotriva atacurilor străine, reacțiile din interiorul corpului duc la scăderea nivelului de energie. Reacția sistemului imunitar împotriva agenților patogeni consumă energia organismului și din acest motiv, în ciuda somnului regulat, te simți obosit.

Rănile se vindecă încet

Te-ai întrebat vreodată de ce acelei tăieturi îi ia așa de mult timp să se vindece? Sau de ce acea arsură pe care ai avut-o cu o săptămână înainte încă nu s-a vindecat? Se datorează faptului că imunitatea dumneavoastră este slabă. Procesul de vindecare al unui organism depinde de sistemul imunitar; cu cât imunitatea este mai puternică, cu atât răspunsul organismului la vindecare este mai rapid.

Predispus la răceali obișnuite

Este normal ca adulții să răcească de 2-3 ori pe an, dar dacă răcești mai mult decât atât, este timpul să îți urmărești sistemul imunitar. Persoanele cu un sistem imunitar slab răcesc ușor și frecvent, cum ar fi de exemplu, după finalizarea unui proiect mare sau după o situație emoțională.

Herpes și zona zoster

Ați observat că vă iese herpes mai des decât înainte? Acesta poate fi rezultatul unei infecții. Dacă se întâmplă în mod regulat sau dacă nu se poate vindeca singur, ar trebui să știți că sistemul dumneavoastră imunitar trebuie să fie îngrijit.

COVID și răspunsul imun

Conform datelor obținute din rapoartele OMS, majoritatea persoanelor care au contractat noul coronavirus în 2020 au dezvoltat anticorpi la 1-3 săptămâni după ce simptomele au început să apară. „Pacienții care au avut o boală mai gravă par să aibă niveluri mai ridicate de anticorpi neutralizanți importanți. Pacienții care au avut o formă ușoară de COVID-19 au niveluri scăzute de anticorpi neutralizanți (sau chiar niveluri nedetectabile). La aceste persoane este posibil ca răspunsul imun înnăscut și răspunsul celulelor T să elimine virusul”, se arată în raport.

De obicei, o persoană care s-a recuperat după o infecție virală este protejată împotriva unei alte infecții noi dacă există suficienți anticorpi. Cu toate acestea, modificările în secvența virusului pot face imunitatea mai puțin eficientă.

CITEȘTE ȘI: Micul dejun al campionilor: Rețeta care întărește imunitatea și te scapă de kilogramele în plus

Ce ar trebui sa faci?

Cel mai important pas este să consulți un medic, al doilea pas va fi să-ți schimbi stilul de viață, în special dieta. Alimentele organice de sezon vor stimula imunitatea organismului ca nimeni altcineva, nici măcar suplimentele. Încercați să mâncați mai multe alimente îmbogățite cu vitamine, alimente încărcate cu antioxidanți și cele care au fost cultivate organic.

Comentarii: