LIFESTYLE REVIEW SANATATE

Când NU trebuie să fii generoasă: Opt lucruri pe care să nu le împrumuţi niciodată

Foto: Pinterest.com

Încă din copilărie suntem învăţaţi să ne împrumutăm lucrurile cu fraţii şi prietenii. Fie că este vorba de accesorii de make-up, căşti sau chiar papucii de interior pe care îi oferim oaspeţilor, specialiştii avertizează că aceste obiceiuri ne pot costa sănătate.

Ştim cu toţii că nu trebuie să împrumutăm niciodată pieptenele sau periuţa de dinţi ale unei alte persoane. Cu toate acestea, există multe lucruri personale pe care le oferim persoanelor apropiate în caz de nevoie, fără a conştientiza pericolul în care ne punem sănătatea.

BrightSide.me a realizat lista lucrurilor pe care niciodată nu ar trebui le împrumutăm.

Căşti

Fiecare persoană are un echilibru unic al florei din ureche. De fiecare dată când decidem să împrumutăm căştile unui prieten, riscăm să distrugem acest echilibru. cealaltă persoană, la rândul său, poate suferi o infecţie a urechii. Puteţi îndepărta bacteriile de pe suprafaţa căştilor utilizând un tampon înmuiat în apă oxigenată. Evitaţi să aplicaţi prea mult lichid, pentru a nu deteriora difuzoarele. În cazuri de utilizare frecventă, asiguraţi-vă că aţi curăţat căştile cel puţin o dată pe săptămână.

CITEȘTE ȘI: Căştile, un adevărat pericol pentru sănătate: Ce se întâmplă dacă le porţi mult timp / VIDEO

Luciu de buze şi ruj

Atunci când ieşi în club cu prietena cea mai bună, iar aceasta şi-a uitat rujul acasă, este posibil să te roage să îl împrumuţi pe al tău. Înainte să faci acest lucru, trebuie să ştii că boli, cum ar fi herpesul, pot fi transmise cu uşurinţă prin folosirea mai multor persoane a aceluiaşi ruj sau luciu de buze. Chiar dacă persoana afectată nu are o erupţie evidentă, virusul poate fi prezent în membrana mucoasei gurii şi în salivă. În prezent, nu există un remediu 100% eficient pentru herpes. Dacă virusul s-a manifestat, nu mai utilizaţi rujul contaminat. După ce erupţia a dispărut, este mai bine să cumpăraţi un nou produs pentru a preveni reapariţia acesteia. Pentru a evita acumularea murdăriei şi a bacteriilor, utilizaţi un ţesut curat pentru a îndepărta periodic surplusul de produs.

Agrafe şi bigudiuri

Majoritatea oamenilor ştiu că împrumutul pieptenelui unei alte persoane nu este deloc igienic. Ei bine, aceeşi regulă se aplică tuturor accesoriilor de păr care intră în contact cu scalpul. Ciupercile şi păduchii se răspândesc cu uşurinţă prin intermediul pieptenilor, clamelor, bigudiurilor sau a bentiţelor. Accesoriile de păr ar trebui spălate la câteva săptămâni, în funcţie de frecvenţa utilizării. Bigudiurile şi clemele de păr din metal pot fi spălate cu apă cu săpun, dar asiguraţi-vă că le ştergeţi foarte bine.

Deodorante

Chiar şi în cazul deodorantelor care au proprietăţi antibacteriene, suprafeţele care vin în contact cu pielea pot conţine bacterii. La urma urmei, bacteriile provoacă mirosul de transpiraţie pe care încercăm să-l neutralizăm. Cel mai bine este să utilizaţi deodorant imediat după ce aţi făcut duş, în timp ce pielea dvs. este încă curată. Dacă aveţi nevoie să vă reîmprospătaţi axilele în timpul zilei şi nu puteţi face duş, ştergeţi-le mai întâi cu un şerveţel umed.

CITEȘTE ȘI: Obiectele casnice devin PERICULOASE dacă nu le schimbi la timp. Cât de des trebuie să schimbi pernele, papucii, prosoapele

Prosoape

Principala funcţie a prosopului este să absoarbă cantitatea de lichid de pe suprafaţa corpului. De aceea, chiar şi atunci când sunteţi perfect sănătoşi, umiditatea crescută în interiorul băii transformă treptat ţesătura umedă a prosopului într-un teren de reproducere perfect pentru mucegai, bacterii şi ciuperci. Experţii în domeniul igienei recomandă schimbarea prosoapelor la fiecare 2-3 zile. Este bine să vă uscaţi prosoapele pe balcon sau într-un loc uscat, şi a nu le lăsa în baie. Asiguraţi-vă că vă uscaţi prosoapele după fiecare utilizare şi nu uitaţi să le călcaţi după spălare.

Setul pentru manichiură sau alte accesorii

Penseta, unghiera sau pila, epilatoarele sau alte accesorii ar trebui să fie utilizate numai de către proprietar. De nimeni altcineva. În cazul utilizării frecvente, aceste articole ar putea să aibă picături microscopice de sânge pe suprafaţa lor. Nu le împrumutaţi nimănui dacă doriţi să evitaţi infectarea cu herpes şi infecţii fungice. După fiecare utilizare, ştergeţi suprafeţele accesoriilor cu alcool.

Accesorii pentru îngrijirea pielii

Pensulele pentru curăţarea feţei, rolele de masaj şi bureţii speciali par destul de uşor de curăţat. Cu toate acestea, în timp, acumulează bacterii. Acest lucru poate provoca acnee. Nu uitaţi să spălaţi cu atenţie accesoriile cu apă cu săpun după fiecare utilizare. De asemenea, este recomandabil să le schimbaţi la fiecare 2-3 luni.

CITEȘTE ȘI: Cinci reguli simple care te scapă DEFINITIV de mirosul neplăcut al picioarelor

Papucii de interior

Când primim oaspeţi, este normal să le oferim papuci. Dar ar fi bine să cumperi o pereche sau două pentru a fi folosite numai în astfel de ocazii. Picioarele inevitabil încep să transpire şi astfel creează condiţiile perfecte de reproducere pentru ciuperci. Încercaţi să evitaţi obiceiul total neigienic de a purta papucii cu picioarele umede pentru a preveni apariţia ciupercilor şi a bacteriilor. Chiar dacă vorbim despre perechea preferată, nu îi purtaţi prea mult: cel mai bine este să vă schimbaţi papucii la fiecare 6 luni. Amintiţi-vă să vă spălaţi ocazional încălţămintea de interior, dacă acest lucru este posibil. Alternativ, trataţi interiorul cu dezinfectanţi, cum ar fi oţetul.

 

Comentarii: