Când uleiul de pește îți face rău: Trei probleme de sănătate care pot apărea. Medicul rus Dr. Natalia Balan vorbește despre posibilele consecințe negative ale consumului de ulei de pește .
Doza zilnică recomandată de ulei de pește este de obicei de una până la două lingurițe, adică aproximativ 5-10 ml pe zi. Este important să nu se depășească doza recomandată, deoarece consumul excesiv poate duce la următoarele probleme, potrivit medicului:
CITEȘTE ȘI: Efectul extraordinar al uleiului de pește: Cum acționează asupra creierului
Luarea în exces sau amestecarea cu alte suplimente bogate în vitamina A sau D poate duce la simptome precum greață, amețeli și chiar afectarea ficatului;
Unele persoane pot prezenta dureri de stomac, indigestie sau diaree;
Acizii grași Omega-3 au un efect natural de fluidizare a sângelui, astfel încât persoanele care iau anticoagulante ar trebui să fie atente. În plus, femeile însărcinate nu ar trebui să ia prea multă vitamina A, deoarece acest lucru poate dăuna dezvoltării fătului, mai spune specialistul.
Omega-3, conținut în exces în uleiul de pește, are o serie de proprietăți pozitive:
„Numeroase studii științifice arată că uleiul de pește nu este doar o bună măsură preventivă pentru bolile cardiace și vasculare, ci și un medicament eficient care reduce riscul de boli legate de obezitate. Printre altele, s-a demonstrat că uleiul de pește crește producția de serotonină în organism, un hormon care îmbunătățește starea de spirit a unei persoane”, spune specialistul, potrivit actualno.com.
CITEȘTE ȘI: Alternativa uleiului de pește: Suplimentul care combate inflamația și reduce durerile articulare