SANATATE

Cardiolog: Cum poți încetini îmbătrânirea inimii

ticataca.ro

Cardiolog: Cum poți încetini îmbătrânirea inimii. Cardiologul rus Dr. Arseniy Mishchenko împărtășește o modalitate nu doar de a încetini procesul de îmbătrânire a inimii , ci chiar de a-l inversa. El prezintă un protocol de întinerire a acestui organ, bazat pe rezultatele unui studiu clinic randomizat efectuat în strictă conformitate cu principiile medicinei bazate pe dovezi.

Cardiolog: Cum poți încetini îmbătrânirea inimii

Dr. Arseniy Mishchenko este convins că schimbările legate de vârstă la nivelul inimii, în special reducerea contractilității acesteia, care duce la apariția insuficienței cardiace, pot fi încetinite cu ajutorul unei activități fizice regulate.

CITEȘTE ȘI: ”Apă la inimă”: Afecțiune a inimii care poate apărea de la o infecție respiratorie

Studiul, care a inclus persoane din diferite grupe de vârstă, a demonstrat că cel mai bun moment pentru a preveni modificările cardiace legate de vârstă este înainte de vârsta de 50 de ani. Cu toate acestea, chiar și în cazul persoanelor de peste 65 de ani care au început să facă exerciții fizice, s-au obținut rezultate încurajatoare.

Dr. Arseniy Mishchenko subliniază că, pentru a obține rezultate optime, este necesar să se combine diferite tipuri de activitate fizică, inclusiv exerciții aerobice, antrenamente pe intervale, antrenamente de forță și antrenamente prelungite la un ritm cardiac scăzut.

După doi ani de antrenament regulat conform protocolului propus, se așteaptă o creștere a complianței miocardice și o inversare a modificărilor legate de vârstă la nivelul inimii.

Pentru a adapta cu succes protocolul de întinerire cardiacă în practica zilnică, Dr. Arseniy Mishchenko recomandă efectuarea de exerciții cardio aerobice 5 până la 6 ore pe săptămână la o intensitate la care este posibil să se mențină o conversație în timpul exercițiilor. În plus, o dată sau de două ori pe săptămână ar trebui să efectuați antrenamente de tip interval, care implică alternarea unor sarcini intense (până la 90% din sarcina maximă percepută) cu perioade de repaus.

Respectarea acestor recomandări timp de doi ani nu numai că va îmbunătăți activitatea inimii, dar va prelungi și perioada unei vieți active și împlinite. Pe lângă efectele sale benefice asupra sistemului cardiovascular, exercițiile cardio ajută la îmbunătățirea funcției mitocondriale și a sănătății metabolice, care joacă un rol important în lupta împotriva bolilor legate de vârstă.

Chiar și pentru persoanele cu vârsta de peste 50 de ani, exercițiile cardio regulate sunt în continuare foarte benefice.

CITEȘTE ȘI: Tensiunea scăzută și bătăi rapide ale inimii indicatoare pentru afectarea unui organ important: Nu este inima

„Activitatea fizică regulată efectuată în conformitate cu Protocolul de întinerire cardiacă, dezvoltat pe baza principiilor medicinei bazate pe dovezi, poate încetini procesul de îmbătrânire a inimii și chiar îl poate inversa. Urmând aceste recomandări nu numai că va îmbunătăți performanța sistemului cardiovascular, dar va prelungi și perioada de viață activă și împlinită, păstrând sănătatea și vitalitatea pentru mulți ani”, spune Dr. Mishchenko, potrivit actualno.com.

Comentarii: