NUTRITIE SANATATE

Care e cea mai bună alegere în lupta cu anemia

rockytopwineries.com

Vinul de afine poate fi o alegere interesantă pentru persoanele care suferă de anemie sau au nivel scăzut de hemoglobină.

Anemia este caracterizată prin scăderea numărului de globule roșii și a concentrației de hemoglobină sub valorile normale.

Aceasta poate duce la simptome precum oboseală, slăbiciune, palpitații, amețeli și piele palidă.

CITEȘTE ȘI: Beneficiile consumului vinului de coacăze

Care e cea mai bună alegere în lupta cu anemia

Iată câteva rețete de vinuri tonice care pot ajuta în caz de anemie:

  1. Vinul de urzică

– Ingrediente:

– 300 g de urzică proaspătă

– 500 ml de vin roșu

Mod de preparare:

Spălați bine urzicile și lăsați-le să se zvânte.

Puneți urzicile într-o sticlă cu vin roșu și lăsați-le la macerat timp de 24 de ore.

Strecurați lichidul și beți câte 1 păhărel (50 ml) dimineața, pe stomacul gol, și 1 păhărel seara, înainte de culcare.

Care e cea mai bună alegere în lupta cu anemia

  1. Vin cu nuci și miere:

– Ingrediente:

– 500 g de miez de nucă

– 3 litri de vin roșu

– 1 litru de alcool de 40 de grade

Mod de preparare:

Mărunțiți miezul de nucă și lăsați-l la macerat în alcool timp de 3 luni.

După acest interval, strecurați preparatul și amestecați-l cu vinul roșu.

Îndulciți cu miere, după gust. Beți câte 1 păhărel mic (50 ml) pe zi.

  1. Tonic din vin roșu, miere, lămâie și mirodenii:

Ingrediente:

– 1,5 litri de vin roșu

– 500 g de miere polifloră

– 1 lămâie mare

– 1 linguriță de scorțișoară

– 1 linguriță de cuișoare

– Mod de preparare:

Fierbeți toate ingredientele timp de 20 de minute.

Lăsați amestecul să se odihnească 10 zile la loc cald, agitându-l zilnic.

Strecurați vinul și luați câte 3 linguri pe zi, înainte de mesele principale.

CITEȘTE ȘI: Minunea coacăzelor negre: Te ajută să slăbeşti, să ai un ten frumos şi previn îmbătrânirea

  1. Vin din plante:

-Ingrediente:

– 6 linguri de flori de salcâm, frunze de roiniță și fructe de afin (amestecate în cantități egale)

– 1 litru de vin roșu

Mod de preparare:

Lăsați ingredientele la macerat în vin timp de 1-2 zile.

Strecurați lichidul și beți câte 1 păhărel mic (50 ml), de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale.

Comentarii: