Vinul de afine poate fi o alegere interesantă pentru persoanele care suferă de anemie sau au nivel scăzut de hemoglobină.
Anemia este caracterizată prin scăderea numărului de globule roșii și a concentrației de hemoglobină sub valorile normale.
Aceasta poate duce la simptome precum oboseală, slăbiciune, palpitații, amețeli și piele palidă.
CITEȘTE ȘI: Beneficiile consumului vinului de coacăze
Iată câteva rețete de vinuri tonice care pot ajuta în caz de anemie:
– Ingrediente:
– 300 g de urzică proaspătă
– 500 ml de vin roșu
Mod de preparare:
Spălați bine urzicile și lăsați-le să se zvânte.
Puneți urzicile într-o sticlă cu vin roșu și lăsați-le la macerat timp de 24 de ore.
Strecurați lichidul și beți câte 1 păhărel (50 ml) dimineața, pe stomacul gol, și 1 păhărel seara, înainte de culcare.
– Ingrediente:
– 500 g de miez de nucă
– 3 litri de vin roșu
– 1 litru de alcool de 40 de grade
Mod de preparare:
Mărunțiți miezul de nucă și lăsați-l la macerat în alcool timp de 3 luni.
După acest interval, strecurați preparatul și amestecați-l cu vinul roșu.
Îndulciți cu miere, după gust. Beți câte 1 păhărel mic (50 ml) pe zi.
Ingrediente:
– 1,5 litri de vin roșu
– 500 g de miere polifloră
– 1 lămâie mare
– 1 linguriță de scorțișoară
– 1 linguriță de cuișoare
– Mod de preparare:
Fierbeți toate ingredientele timp de 20 de minute.
Lăsați amestecul să se odihnească 10 zile la loc cald, agitându-l zilnic.
Strecurați vinul și luați câte 3 linguri pe zi, înainte de mesele principale.
CITEȘTE ȘI: Minunea coacăzelor negre: Te ajută să slăbeşti, să ai un ten frumos şi previn îmbătrânirea
-Ingrediente:
– 6 linguri de flori de salcâm, frunze de roiniță și fructe de afin (amestecate în cantități egale)
– 1 litru de vin roșu
Mod de preparare:
Lăsați ingredientele la macerat în vin timp de 1-2 zile.
Strecurați lichidul și beți câte 1 păhărel mic (50 ml), de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale.