X

Care este carnea recomandată pentru un steak de vită ca la carte

O friptură de vită excelentă este în sine o ocazie specială. O bucată de carne nobilă, de un roz apetisant, superb marmorată, incredibil de fragedă și gătită exact cât și cum trebuie – cu siguranță nu e o mâncare de zi cu zi, mai ales că nu vine nici la un preț foarte accesibil.

CITEȘTE ȘI: Cum recunoaștem cât de bine este făcută carnea roșie?

Care este carnea recomandată pentru un steak de vită ca la carte

Poate cea mai complicată parte din pregătirea unui steak este găsirea cărnii potrivite. Există câteva rase de vaci recunoscute pentru frăgezimea și gustul cărnii lor, care nu lipsesc din meniurile marilor steakhouses ale lumii.

Nu e un secret că fiecare parte a animalului sacrificat are o altă menire culinară. Cu un rasol, un piept sau o pulpă, nu vei putea găti niciodată un steak care se topește în gură, oricât le-ai fezanda, oricât le-ai marina, dar poți găti cu succes o tocană, un boeuf bourgouignon sau un osso bucco pe care să le ții minte toată viața. Pentru un steak ca la carte, măcelarii și bucătarii deopotrivă recomandă carnea din doar 3 zone ale carcasei de vită: antricotul, mușchiul și vrăbioara.

Care este carnea recomandată pentru un steak de vită ca la carte

1.Antricot (rib eye)

2.Mușchi de vită (tenderloin)

Deși toate bucățile de carne sunt, de fapt, mușchi, această bucată a devenit cunoscută în mod uzual sub denumirea “mușchi de vită”.

CITEȘTE ȘI: Recomandarea bucătarilor de top: carnea roşie trebuie asociată cu ȘAMPANIA, nu cu vinul roşu

3.Vrăbioară (striploin)

4.T-bone (porterhouse)

O bucată de carne formată din vrăbioară (striploin) și mușchi de vită (tenderloin), despărțite de un os în forma literei T.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro