X

Care este cea mai bună brânză pentru ficat și colesterol

Care este cea mai bună brânză pentru ficat și colesterol. Mulți oameni iubesc brânza pentru aroma sa bogată și textura variată. Dar acest produs este bun pentru mai mult decât atât: poate fi un ajutor în menținerea sănătății ficatului, informează Dr. Patrick Marcellin.

Ficatul este un muncitor neobosit, funcțiile sale sunt vitale pentru organismul nostru, de la filtrarea sângelui la producerea bilei. Prin urmare, menținerea acestui organ este una dintre prioritățile oricărei persoane care dorește să trăiască o viață lungă.

Nu în ultimul rând, ceea ce mănânci este important. Printre alimentele necesare ficatului se numără grăsimile sănătoase, cum ar fi omega-3, care se găsesc în peștele de mare, și fibrele, o serie de legume, cum ar fi anghinarea.

Trebuie să înțelegeți că nu există nicio pastilă sau produs magic care să îmbunătățească funcția hepatică peste noapte. Este posibil doar să întrețineți un organ care muncește din greu într-un mod holistic.

CITEȘTE ȘI: Mihaela Bilic recomandă: Super-brânza pentru cei care au probleme cu inima sau colesterolul

Care este cea mai bună brânză pentru ficat și colesterol

Dr. Patrick Marcellin, hepatolog, spune că anumite brânzeturi oferă beneficii semnificative pentru sănătatea ficatului, deoarece promovează metabolismul lipidelor și reduc trigliceridele și colesterolul. Ca urmare, riscul de a dezvolta boala ficatului gras non-alcoolic este redus. Acest lucru este confirmat de mai multe studii științifice.

„Este important să înțelegem că nu toate brânzeturile sunt la fel de benefice, așa cum este accentul excesiv pus în dietă doar pe acest produs”, spune profesorul Marcellin și recomandă consumul de brânză cu moderație.

„Ar trebui să consumați maximum una sau două porții de 30 de grame de brânză pe zi și este mai bine să alegeți un produs cu conținut scăzut de grăsimi”, explică profesorul.

Printre numeroasele tipuri de brânză, există unele care sunt deosebit de recomandate pentru menținerea sănătății ficatului.

Ricotta. Brânza moale este ușor digerabilă și nu împovărează ficatul.

Brânză proaspătă de capră sau de oaie. Este mai ușor de digerat decât omologul său din lapte de vacă. Conține mai puțină lactoză și conține și substanțe antiinflamatoare benefice.

Hepatologul consideră foarte benefică și populara brânză topită franceză, Cancoyote. Aceasta are foarte puține grăsimi. Este consumată pe tot parcursul anului, iar brânza poate fi servită atât rece, cât și caldă.

Profesorul adaugă că brânza de vaci cu conținut scăzut de grăsimi este, de asemenea, nutritivă și bună pentru ficat, chiar dacă nu este brânză din punct de vedere tehnic.

Alte beneficii ale brânzei ricotta

Ricotta este recomandată pentru alimentația adolescenților și copiilor, deoarece conține substanțe necesare pentru dezvoltarea completă a sistemului musculo-scheletic și a sistemului nervos. Inclusă în meniul femeilor însărcinate și care alăptează, ea ajută la refacerea elementelor valoroase lipsă pentru organismul mamei și al copilului.

Consumul acestui produs favorizează recuperarea rapidă după o activitate fizică crescută. Cantitatea maximă de nutrienți (cu un conținut relativ scăzut de grăsimi) îl face parte din dieta de vindecare a persoanelor care se recuperează după o intervenție chirurgicală sau o boală gravă.

Varietățile care conțin o cantitate mică de sare pot fi introduse în dieta persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, boli cardiace și vasculare (după consultarea medicului).

Ricotta este utilă și prin faptul că conține mult calciu, care are un efect benefic asupra stării oaselor, dinților, unghiilor și părului. Delicatesa ar trebui să fie prezentă în meniul persoanelor de vârstă mai matură. Consumul sistematic al acestei brânzeturi are un efect benefic asupra sistemului nervos și a vederii, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Brânza care scade riscul de cancer: Conține o proteină cu efect antitumoral

Ce este important să știți pentru a vă menține ficatul sănătos

Brânza este doar un element al unei diete sănătoase. O dietă echilibrată bogată în fructe, legume și cereale integrale este importantă pentru sănătatea ficatului.

De asemenea, sarcina asupra ficatului este redusă prin mese fracționate, limitând grăsimile saturate și grăsimile trans, care complică digestia. Este important să renunțați la dulciuri, fast-food, cartofi și produse de patiserie. Acestea provoacă boala ficatului gras. Pentru persoanele cu boli cronice, nocivitatea carbohidraților simpli crește de multe ori. Activitatea fizică regulată și renunțarea la obiceiurile proaste sunt, de asemenea, esențiale.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro