Care este cea mai bună brânză pentru inimă și colesterol. Brânza este o sursă excelentă de proteine și calciu, dar nu toate tipurile de brânză au aceeași compoziție nutrițională. Oamenii de știință au identificat brânza cheddar ca fiind cea mai bună pentru inimă deoarece conține componente care susțin sănătatea vaselor de sânge și normalizează nivelul colesterolului, informează Eating well.
Detalii ale studiului privind cea mai benefică brânză pentru colesterol și inimă
Studiul a implicat 58 de participanți, toți cu vârste de peste 50 de ani, cu o medie de vârstă de 59 de ani și supraponderali. Cercetătorii au explicat că au ales aceste persoane deoarece au fost adesea sfătuiți să evite consumul de brânză din cauza conținutului său de grăsimi saturate. Participanții nu aveau comorbidități cronice sau intoleranțe la produsele lactate și toți au urmat o dietă omnivoră.
CITEȘTE ȘI: Ce brânză ar trebui să mănânce toți cei peste 60 de ani
Cercetătorii au împărțit participanții în două grupuri, fiecare primind zilnic 120 de grame de brânză cheddar neprocesată timp de șase săptămâni. Un grup a mâncat în fiecare zi brânză cheddar făcută din lapte de vaci hrănite cu pășune, în timp ce celălalt grup a mâncat brânză făcută din lapte de vaci hrănite cu o dietă mixtă completă.
După o analiză statistică, participanții din primul grup au prezentat niveluri mai scăzute de acizi grași saturați circulanți, care sunt deosebit de benefici pentru inimă. În plus, concentrațiile de colesterol total și de colesterol LDL au scăzut în ambele grupuri la aproximativ aceleași niveluri.
Cu toate acestea, studiul a constatat puține diferențe între cele două grupuri în ceea ce privește nivelurile de colesterol din sânge, astfel încât sunt necesare cercetări mai detaliate.
Rata zilnică de brânză care este bună pentru inimă
Asociația Americană a Inimii recomandă consumul zilnic a două până la trei porții de produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi. Grăsimea nu este singura componentă a brânzei care poate afecta sănătatea inimii. Consumul de cantități mari de sodiu a fost legat de hipertensiunea arterială. Dacă trebuie să vă supravegheați aportul de sodiu pentru a vă controla tensiunea arterială, luați în considerare limitarea consumului de brânzeturi precum mozzarella, elvețiană, ricotta și mascarpone, se recomandă în articol.
Dacă sunteți în căutarea unor modalități de a vă reduce colesterolul, unele alimente pot ajuta la scăderea nivelului, inclusiv somonul, fulgii de ovăz, fasolea și merele. S-a demonstrat că activitatea fizică regulată îmbunătățește nivelul colesterolului, adaugă publicația.
CITEȘTE ȘI: Brânza care scade riscul de cancer: Conține o proteină cu efect antitumoral
Pentru ca brânza să fie benefică, este important să o consumați cu moderație și să alegeți varietăți naturale, mai puțin sărate și grase. Trebuie adăugat că persoanele cu imunitate slabă, femeile însărcinate și cele care au probleme cu stomacul ar trebui să limiteze consumul de brânzeturi mucegăite, deoarece acestea pot conține bacterii care provoacă infecții.
Comentarii: