Care este cea mai bună temperatură pentru spălarea rufelor negre. Hainele tale negre nu mai sunt la fel după spălare? Puloverul tău negru s-a decolorat, lenjeria de pat închisă la culoare s-a decolorat, tricoul tău nu mai este de un negru intens, ci mai aproape de o culoare ruginie, dar petele tot nu au dispărut.
Dacă v-ați aflat vreodată într-o situație similară, este timpul să verificați dacă vă spălați și vă uscați corect hainele negre.
Sortează hainele negre și lenjeria de pat în funcție de tipul de material, deoarece materialele diferite trebuie spălate pe programe diferite. Citiți cu atenție recomandările producătorului de pe eticheta hainelor pentru a înțelege ce tip de spălare este potrivit pentru hainele negre fabricate din materiale diferite.
CITEȘTE ȘI: Hainele negre se decolorează dacă sunt spălate cu apă caldă? Mituri despre spălarea hainelor
Dacă hainele sunt foarte murdare sau au pete încăpățânate, articolul trebuie să fie pre-spălat cu un produs special. Pre-spălarea vă va ajuta să faceți față murdăriei abundente. Dacă folosiți un produs de îndepărtare a petelor, trebuie să vă asigurați că produsul nu conține înălbitor, altfel îmbrăcămintea își poate schimba culoarea închisă.
Ar trebui să alegeți o pudră de spălat sau un gel care este potrivit pentru spălarea hainelor negre. Compoziția unui astfel de produs, de regulă, include componente care păstrează culoarea închisă a hainelor. Nu se recomandă utilizarea pudrei de spălat pe haine albe sau colorate, deoarece spălarea cu un astfel de produs poate duce la pierderea culorii.
Folosiți o pungă de rufe din plasă pentru hainele din dantelă sau cu decorațiuni și broderii. Acest lucru le va păstra intacte și detaliile decorative nu se vor desprinde în mașina de spălat.
Pentru hainele negre, precum și pentru hainele cu alte nuanțe, spălarea și uscarea pe dos este potrivită.
Hainele negre, ca și hainele de alte culori, trebuie spălate cu fermoarele și nasturii fixați, astfel încât articolul să nu schimbe textura țesăturii și forma acesteia.
Nu supraîncărcați mașina de spălat. Atunci când încărcați hainele în tambur, nu depășiți capacitatea de încărcare specificată de producătorul aparatului.
Pentru a vă asigura că spălarea la mașină este eficientă și că îmbrăcămintea dvs. închisă la culoare nu își pierde forma sau nu își schimbă culoarea neagră, trebuie să luați în considerare tipul de țesătură și instrucțiunile de îngrijire de pe etichetă.
Culoarea neagră a hainelor dvs. va fi păstrată dacă folosiți detergentul potrivit și nu spălați la temperaturi ridicate. Este important să rețineți că vopseaua neagră poate să nu fie foarte durabilă, așa că urmați recomandările cu atenție.
Este recomandat să spălați hainele negre din bumbac sau in la temperaturi de până la 40 de grade Celsius. Temperatura pentru țesăturile sintetice și hainele sport nu trebuie să depășească 30 de grade Celsius. Unele mașini de spălat au un ciclu special pentru spălarea hainelor sport. Temperatura adecvată de încălzire a apei va fi setată automat.
Dacă intenționați să spălați haine din țesături delicate, veți avea nevoie de o temperatură minimă și de un număr redus de rotații ale tamburului în timpul centrifugării. Multe modele moderne de mașini de spălat au un mod de spălare delicată, care poate fi folosit pentru a spăla haine din țesături precum mătase, lână, cașmir și șifon.
Pentru a păstra culoarea hainelor negre, este important nu numai să le spălați corect, ci și să le uscați într-un anumit mod.
Dacă intenționați să vă uscați hainele la aer, evitați lumina directă a soarelui. Asigurați-vă că întoarceți hainele pe dos și împăturiți-le pe fiecare în mod corespunzător. Toate acestea vor împiedica decolorarea și încrețirea țesăturilor și, prin urmare, vor face procesul de călcare mai ușor.
CITEȘTE ȘI: De ce se fac găuri în haine de la mașina de spălat: Cum să eviți acest lucru
Dacă mașina dvs. de spălat poate nu numai să spele, ci și să usuce hainele, trebuie să verificați recomandările producătorului de pe etichetă.
Ca în cazul oricărei nuanțe de haine sau lenjerie, nu uscați prea mult hainele. Dar ar trebui să acordați o atenție deosebită recomandărilor producătorului de pe etichetă și să respectați temperatura.
Dacă folosiți un fier de călcat, este recomandat să călcați îmbrăcămintea pe partea inversă. Iar hainele confecționate din materiale subțiri trebuie călcate printr-o cârpă de bumbac la cea mai mică temperatură posibilă pentru a evita deteriorarea.