Care este cea mai bună vitamină pentru artrită: Nu este vitamina D. Medicul rus Dr. Vladislav Bazhenov ne împărtășește care este cea mai eficientă vitamină pentru combaterea artritei . Contrar credinței populare, el susține că vitamina D nu este alegerea optimă de tratament pentru această boală.
Care este cea mai bună vitamină pentru artrită
„Artrita, caracterizată prin inflamație, durere, distrugerea cartilajului și uzura articulațiilor, îi determină adesea pe pacienți să apeleze la medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) și la steroizi. Cu toate acestea, aceste medicamente sunt asociate cu o serie de efecte secundare grave, cum ar fi sângerări intestinale gastrointestinale, ulcere, probleme renale, distrugerea accelerată a articulațiilor și slăbirea sistemului imunitar”, spune medicul.
CITEȘTE ȘI: Inimă și oase sănătoase: 6 alimente care îți vor da un plus de vitamina K
„Din fericire, există tratamente alternative care sunt lipsite de efecte secundare nedorite. Un astfel de agent este precursorul nicotinamidă adenină dinucleotidă (NAD), un tip de moleculă ajutătoare care joacă un rol cheie în transformarea nutrienților în energie ATP și în reglarea funcționării a peste 400 de gene”, adaugă expertul.
Deficitul de NAD poate duce la o varietate de consecințe negative, inclusiv la afectarea reparării colagenului, inflamație, oboseală cronică, dureri și slăbiciune musculară, pierdere de mușchi, boli metabolice, îmbătrânire accelerată și un sistem imunitar slăbit.
Vitamina B3, în special forma sa de niacinamidă, are proprietăți asemănătoare cu aspirina, dar fără efectele secundare. Aceasta ajută la reducerea stresului oxidativ și are un efect benefic asupra proceselor inflamatorii și a artritei.
Dr. Bazhenov recomandă administrarea niacinamidei în doze mici pe parcursul zilei, cu doza cea mai mare luată o singură dată. Doza optimă poate varia între 100 și 150 mg de 3 până la 6 ori pe zi, în funcție de severitatea artritei. Acest regim ajută organismul să facă față mai bine bolii, indiferent de caracteristicile genetice.
„Pe lângă administrarea de niacinamidă, este extrem de important să se asigure un aport suficient de proteine, care servesc drept material de construcție pentru organism, pentru a repara articulațiile. De asemenea, trebuie să evitați consumul de alcool și să limitați consumul de junk food, care poate contribui la apariția deficienței de vitamina B3”, spune expertul.
CITEȘTE ȘI: Simptomele care te anunță că ai prea multă vitamina D în organism: Pericolul mare care îl prezintă
„Este important de reținut că nu se recomandă administrarea niacinamidei chiar înainte de culcare, deoarece organismul are nevoie de timp pentru a se adapta.
Cu toate acestea, unii pacienți raportează o îmbunătățire a calității somnului în timp ce iau această vitamină. În plus, niacinamida ajută la creșterea nivelului de energie, ceea ce o face un plus valoros pentru exercițiile fizice și antrenamente”, adaugă medicul, potrivit actualno.com.
Comentarii: