X

Care sunt beneficiile consumului de zmeură?

Zmeura face parte din categoria fructelor de pădure, fiind recunoscuta ca unul dintre cele mai delicioase fructe.

Zmeura este de culoare roșie, cu miros plăcut și gust acrișor-aromat.

CITEȘTE ȘI: Dulceața de zmeură ca la mama acasă

Care sunt beneficiile consumului de zmeură?

Aceasta se cultivă pentru consumul fructelor în stare proaspătă și pentru procesare industrială.

Din zmeură se extrage xilitolul care este un îndulcitor artificial, folosit mai ales în tratarea și prevenirea cariilor dentare.

Zmeura are un conținut scăzut de calorii, dar este bogată în fibre, vitamine, minerale și antioxidanți.

Acestea pot proteja împotriva diabetului, cancerului, obezității, artritei și a altor afecțiuni și pot avea efecte anti-îmbătrânire.

Care sunt beneficiile consumului de zmeură?

Cele mai importante beneficii ale consumului de zmeură sunt:

  1. Fortifică sistemul imunitar – zmeura este bogată în vitamina C, care întărește sistemul imunitar și previne infecțiile. Fenolii și antocianina sunt compușii care fortifică sistemul imunitar și previn îmbătrânirea prematură.
  2. Ameliorează durerile cauzate de artrită – polifenolii din zmeură protejează cartilajul și ameliorează durerile cauzate de artrită.
  3. Menține sănătatea cardiovasculară– conținutul ridicat de potasiu al zmeurei ajută la reglarea pulsului, dar și a tensiunii arteriale. Zmeura este bogată în minerale precum manganul, cuprul și fierul, care contribuie la formarea celulelor roșii din sânge.
  4. Luptă cu cancerul – zmeura ajută organismul să lupte cu cancerul, fiind unul dintre fructele cu cea mai mare concentrație de antioxidanți. De asemenea, zmeura conține acid elagic, un compus fenolic natural care are proprietăți anticancerigene.
  5. Ajută la reglarea tensiunii arteriale – În plus, zmeura furnizează potasiu esențial pentru funcționarea inimii și s-a dovedit că reglează tensiunea arterială. Acizii grași omega-3 din zmeură pot ajuta la prevenirea accidentului vascular cerebral și a bolilor de inimă.
  6. Ajută la eliminarea kilogramelor în plus – bogată în fibre dietetice și mangan, zmeura încetinește procesul de digestie și menține sațietatea pentru o perioadă îndelungată. Manganul stimulează arderea grăsimilor. Așadar, dacă ții cură de slăbire, îți poți potoli pofta de dulce cu zmeură.
  7. Susține activitatea creierului – Zmeura ajută la combaterea stresului oxidativ, care este în esență un dezechilibru între producția de radicali liberi care dăunează celulelor și capacitatea organismului de a lupta împotriva efectelor nocive ale acestora.

CITEȘTE ȘI: Ruladă cu zmeură și mascarpone- un amestec de gusturi și texturi

Zmeura conține și cantități semnificative de antioxidanți precum betacarotenul, luteina sau zeaxantina.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro