Care sunt cele mai murdare obiecte din bucătărie: Nu e vorba despre gunoi sau pardoseală. Petrecem atât de mult timp în bucătăria noastră, pregătind o furtună, mâncând cu familia noastră și spălând tot felul de lucruri, încât nu este de mirare că va aduna cea mai multă murdărie în fiecare zi.
Dar, deși cunoaștem cele mai evidente locuri infestate cu germeni din bucătărie pe care trebuie să le curățăm (coșul de gunoi sau podeaua, poate?), se pare că am căutat în toate locurile greșite. De fapt, locurile în care ne așteptăm cel mai puțin să găsim germeni ascunși sunt, de fapt, focare ascunse pentru dezvoltarea bacteriilor.
Principalul lucru pe care îl folosești pentru a freca farfuriile, tigăile sau pentru a șterge suprafețele lipicioase este de fapt cel mai murdar lucru din bucătăria ta. În timp ce este ocupat cu curățarea, acesta adăpostește și sute de tipuri de bacterii. Asta pentru că bureții sunt foarte poroși și întotdeauna umezi, ceea ce îi face terenul perfect de reproducere pentru e-coli, microorganisme și alte lucruri neplăcute.
CITEȘTE ȘI: Trucuri în gospodărie: Cum să cureți podeaua bucătăriei cu doar două simple ingrediente
În ciuda faptului că ține apă toată ziua, chiuveta se clasează pe locul doi ca fiind unul dintre cele mai murdare lucruri din bucătărie. De la vase și mâini murdare până la clătirea legumelor, a cărnii și chiar a aparatelor mici, spălăm practic totul în ea. Ca urmare, uităm adesea să spălăm chiuveta după utilizare, ceea ce lasă murdăria și bacteriile să se acumuleze pe parcursul zilei.
În plus, orice particule alimentare sau uleiuri vă pot înfundă chiuveta, ceea ce înseamnă că trebuie să știți cum să o desfundați. Asigurați-vă că dezinfectați chiuveta zilnic, acordând o atenție deosebită mânerelor și robinetelor chiuvetei, care sunt un teren propice pentru germeni.
Mânerele sau butoanele dulapurilor de bucătărie tind să se murdărească zilnic. Mai ales dacă aveți o gospodărie cu mâini murdare care le ating pe măsură ce intrați și ieșiți din dulapuri. Uităm adesea să curățăm mânerele bucătăriei în rutina noastră, așa că nu uitați să le oferiți o curățare temeinică cu un șervețel dezinfectant sau o cârpă cu săpun. Aceasta include mânerele cuptorului, cuptorului cu microunde, ușii frigiderului, fierbătorului sau cafetierei.
La fel ca un burete murdar, prosopul tău de vase de încredere poate absorbi, de asemenea, o tonă de germeni și bacterii de la oamenii care își usucă mâinile ude. Mai mult, atunci când ștergi suprafețele din bucătărie, nu faci decât să răspândești germeni. Este recomandat să spălați și să înlocuiți prosopul de vase săptămânal sau, mai bine, să folosiți prosoape de hârtie pentru a-l usca în schimb.
Poate că este locul nostru preferat din bucătărie, dar când a fost ultima dată când i-ai făcut o curățenie bună? Frigiderul este locul perfect pentru a găzdui bacterii, în special din sertarele pentru produse, ambalajele pentru carne și rafturile pentru condimente. Dacă nu sunt curate, acestea pot dezvolta mucegai care se va deplasa prin frigider și va contamina alte alimente.
Aveți grijă să scoateți toate sertarele și rafturile înainte de a dezinfecta zonele respective și să ștergeți imediat orice scurgere sau vărsare. Alți vinovați de germeni includ dozatoarele de apă și producătorii de gheață, pe care nu le curățăm aproape niciodată.
În timp ce o placă de tăiere vă protejează blatul de crestăturile inestetice ale cuțitelor, aceste crestături sunt un teren propice pentru bacterii. Plăcile din lemn sunt deosebit de sensibile la germeni deoarece sunt mai greu de curățat. Plăcile din plastic, piatră sau sticlă sunt mai igienice și ar trebui să fie curățate după fiecare utilizare în apă caldă cu săpun și uscate cu un prosop de hârtie.
Deși este ușor să vă curățați blaturile, acestea au nevoie de mai mult decât o simplă ștergere rapidă. Gândiți-vă la toate pungile de cumpărături, alimente, vase și alte obiecte care au stat pe ele în fiecare zi. Acestea pot crea o acumulare de bacterii dacă nu sunt igienizate corespunzător. Asigurați-vă că scoateți toate aparatele dvs. mici atunci când faceți curățenie, astfel încât să puteți ajunge la fiecare colțișor și crăpătură unde germenii tind să se ascundă.
Un suport pentru cuțite poate părea o idee grozavă pentru depozitarea cuțitelor bucătarului tău, dar acestea sunt unele dintre cele mai murdare. Particulele de alimente și murdăria se pot aduna cu ușurință în fiecare fantă, făcând dificilă curățarea corespunzătoare.
Recipientele resigilabile sunt convenabile pentru resturile noastre sau prânzurile împachetate, dar pot găzdui e-coli și alte bacterii dacă nu sunt curățate corespunzător. În special în garniturile de cauciuc din interiorul capacelor. Asigurați-vă că dezasamblați totul atunci când le puneți în mașina de spălat vase sau în apă caldă, cu săpun. De asemenea, este o idee bună să alocați recipiente separate pentru carne și legume proaspete pentru a evita contaminarea încrucișată.
Câte mâini au atins acestea la masa de seară? În timp, acestea vor acumula o mulțime de germeni și murdărie dacă nu sunt curățate în mod regulat. Asigurați-vă că le curățați cu un șervețel dezinfectant sau o cârpă cu săpun după fiecare masă.
CITEȘTE ȘI: 7 dispozitive utile în bucătărie de care puțină lume a auzit
Un alt mare teren de reproducere pentru bacterii stă liniștit în sertarul bucătăriei tale. Alimentele și murdăria din cutia pe care tocmai ați deschis-o se adună pe lamă. O clătire rapidă sub chiuvetă nu va ucide toate bacteriile de pe lamă, potrivit actualno.com.
Cel mai bun mod de a vă dezinfecta deschizătorul de conserve este să îl puneți într-un bol și să îl acoperiți cu oțet. Lăsați-l să stea timp de câteva ore. Puteți folosi o periuță de dinți pentru a îndepărta orice rugină care s-a acumulat în timp. Uscați-l bine, inclusiv angrenajele.