NUTRITIE SANATATE

Carnea tocată- sursă importantă de proteine și nutrienți

Foto: Pinterest.com

Orice tip de carne poate fi tocat, fie că este pui, porc, vită sau alte specialități. Depinde doar de gusturile noastre și de ce preparat dorești să gătești. Unele necesită o carne mai grasă, pe când altele pot fi mai gustoase cu pui.

CITEȘTE ȘI: Care parte a puiului este mai sănătoasă: Carnea mai albă sau carnea mai închisă la culoare

Carnea tocată- sursă importantă de proteine și nutrienți

Carnea tocată are o imagine nu tocmai pozitivă, din cauza industriei fast food și procesarea excesivă a cărnii. Pe nedrept, am putea spune, pentru că este o sursă foarte importantă de proteine și nutrienți, poate da gust și savoare oricărui preparat și este o alegere foarte sănătoasă.

Bineînțeles, când spunem sănătoasă, ne referim la carnea curată, provenită din surse sigure, ideal de la animale crescute liber și hrănite cu iarbă. Tocmai din acest motic, cel mai bine ar fi să ne tocăm noi carnea, pentru a fi siguri de calitate.

Pe lângă chiftele, sarmale și burgeri, carnea tocată stă la baza multor mâncăruri delicioase, de la musaca, la legume umplute, dar și specialități internaționale, care să aducă ceva nou în meniul zilei.

Ceea ce facem acasă este întotdeauna o alegere mai sănătoasă și sigură, iar dacă îți faci griji în privința timpului petrecut în bucătărie, cu tehnologia modernă este foarte ușor pentru că avem la îndemână foarte multe tipuri de mașini de tocat electrice.

Carnea tocată- sursă importantă de proteine și nutrienți

De ce să toci carnea acasă:

  • Ești în controlul total al ingredientelor: tipul de carne preferat, condimente, legume etc.
  • Alegi cât de multă grăsime adaugi. Dacă vrei mai puțină, o poți tăia cu ușurință înainte de a o toca.
  • Poți să experimentezi mai mult, dacă vrei să combini porcul cu puiul, de exemplu.
  • Este 100% un produs proaspăt. Pe de altă parte, o poți porționa și congela, cât să ai mereu la îndemână.
  • Economisești bani. Este mai ieftin să toci carnea decât să o cumperi gata tocată. În plus, carnea pentru tocat este de obicei mai ieftină.

CITEȘTE ȘI: Cât timp poate fi congelată carnea?

Pe lângă chiftele, sarmale și burgeri, carnea tocată stă la baza multor mâncăruri delicioase, de la musaca, la legume umplute, dar și specialități internaționale, care să aducă ceva nou în meniul zilei.

Profitați de avantajul calității cărnurilor și în măsura în care puteți, alegeți să gătiți și să consumați sănătos!

Comentarii:
preload imagepreload image