Tuturor ne plac cartofii de la fast-food și dorim să-i facem exact și acasă. Dar, de obicei, suntem dezamăgiți: cartofi prăjiți acasă nu sunt la fel ca cei de la restaurantul preferat.
Crusta nu s-a format, iar cartofii s-au fărâmițat. Deși ești motivat de cea mai bună intenție, ți se pare imposibil să prăjești cartofii. Înainte de a prăji cartofii ar fi bine să știi un „secret”, capabil să determine rezultatul final.
CITEȘTE ȘI: O masă rapidă şi săţioasă: Cum prepari cartofii carbonara
Bicarbonat în apa în care fierbi cartofii
În primul rând, spălați și curățați cartofii. Apoi tăiați-i în bucăți, și puneți o oală plină cu apă pe aragaz. Când apa începe să clocotească, adăugați cartofii și lăsați-i să fiarbă cel puțin cinci minute, recomandă dcnews.ro.
În apa trebuie să adăugați ingredientul secret, care face diferența. Pe lângă sare, puneți un praf de bicarbonat de sodiu.
Acest lucru va permite formarea unei cruste aurii și crocante. Mai departe, scoateți cartofii din oala cu apă fierbinte și puneți-i într-un vas cu apă rece pentru ca să elibereze amidonul. Ulterior, cartofii pot fi prăjiți în ulei încins bine. După ce s-au făcut, cartofii trebuie scoși pe un prosop de hârtie ca să se elimine uleiul în exces.
CITEȘTE ȘI: Garnitura de vis: Cum prepari rapid cei mai buni cartofi cu rozmarin şi usturoi
Trucul cu bicarbonatul de sodiu este valabil și în cazul cărnii. O linguriță de bicarbonat de sodiu este una dintre soluțiile ideale pentru a ne asigura că, în timpul gătirii, carnea rămâne fragedă.
Comentarii: