Cartofii care nu îngrașă, sunt bogați în potasiu și conțin carbohidrați complecși. Cartofii mici sunt versiuni imature și mici ale cartofilor obișnuiți. Aceștia sunt recoltați înainte să se transforme în legume complet crescute. Și de aceea au un gust mai dulce și o textură cremoasă în comparație cu cei obișnuiți. Cartofii mici au o coajă delicată.
Prin urmare, nu trebuie să-i curățați înainte de gătire. Pur și simplu îi puteți prăji sau fierbe.
Da, sunt sănătoși ca alte legume pe care le consumăm în fiecare zi. Și nu, nu îngrașă. Sunt săraci în calorii. Cartofii mici nu îngrașă. În schimb, sunt fără grăsimi, gluten și colesterol. Deci, aceasta îi face alegerea perfectă, potrivit dcmedical.ro.
CITEȘTE ȘI: Efectul neașteptat al cartofilor prăjiți: Ce au descoperit cercetătorii chinezi
Acești mici cartofi au potasiu care joacă un rol crucial în menținerea sănătății musculare, cardiace și digestive. Sunt săraci în sodiu. Majoritatea cartofilor mici sunt natural săraci în sodiu. Și pentru că deja au un gust grozav, nu trebuie să adăugați mai multă sare în timpul gătirii.
Aceștia conțin o cantitate moderată de carbohidrați complecși. Asta înseamnă că cartofii mici sunt plini de fibre, ceea ce duce la niveluri stabile de zahăr din sânge.
Cartofii noi onțin o cantitate importantă de fier și ajută la transportul oxigenului prin sânge și susține sistemul imunitar. În plus, aceștia ajută la controlul tensiunii arteriale ridicate. Deoarece cartofii mici sunt o sursă bună de potasiu, aceștia ajută la controlul nivelurilor ridicate de tensiune arterială.
Acești mici cartofi conțin lectină care ajută la oprirea creșterii radicalilor liberi care provoacă boli precum Alzheimer, Parkinson și cancer.
Consumul regulat de suc de cartofi mici poate ajuta persoanele cu artrită reumatică. Se știe că vindecă durerea în articulații.
Cartofii noi sunt plini de diverși nutrienți care țin la distanță riscul de osteoporoză.
Fiind o sursă bogată de fibre, potasiu și vitamina C, cartofii mici reduc riscul bolilor cardiovasculare.
Vitamina B din cartofii noi menține un sistem nervos sănătos prin susținerea funcționalității neuronale a creierului. Și, vitamina B6 produce neurotransmițătorii care stabilesc o corespondență bună între creier și celulele nervoase.
CITEȘTE ȘI: Cum poți integra cartofii în dietă ca să scazi în greutate
Fiind bogați în componente de vitamina C, cartofii mici stimulează producția de colagen, ceea ce duce la o piele catifelată și fără riduri.