NUTRITIE

Cașcaval pane: Delicios și ușor de preparat – Poate fi savurat împreună cu un vin alb

4-friends.ro

O reţetă simplă şi uşor de preparat, caşcavalul la capac este delicios, dacă ştii cum să-l găteşti.

Reţeta preparatului o regăsim la Radu Anton Roman, un gazetar îndrăgostit de bucătărie care ne arată paşii pe care trebuie să-i urmăm. Iată ce notează autorul în lucrarea sa, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) despre acest preparat:

“Cine crede, cinstind vorbind, ca aşa ceva ar putea fi o reţetă românească? Însă, dacă tot vad franţujii minunându-se în faţa chestiei ăsteia, – care e curentă-n Bucureşti, dar mai rară aiurea – forţez norocul (apartenent) şi îmi zic, de ce nu, hai, treacă şi ciudăţenia asta (creată probabil de un bucătar de vagon restaurant blocat de viscol la Chitila). Fiind o brânză caldă (mai ales dacă e caşcaval de Brădet afumat, preferatul meu) merge cu un vin alb, jumătate dulce – jumatate parfum, un Muscat Ottonel de la Feteşti, desigur, ars de soarele Dunării până a-nceput a mirosi a caisă răscoaptă”.

CITEȘTE ȘI: O masă delicioasă când eşti în criză de timp: Baghetă crocantă cu usturoi, caşcaval şi verdeaţă/ REŢETĂ

Ingrediente:

  • 200 g caşcaval
  • 1 ou
  • 1 lingură de faină
  • 2 linguri de lapte
  • 3 linguri de untdelemn
  • piper

CITEȘTE ȘI: Cordon bleu de pui: Un alt mod delicios de a găti carnea de pui/ REȚETĂ

Mod preparare:

  • Se taie cascavalul în felii groase de un deget
  • Se trece prin lapte
  • Se bate oul cu făină şi piper
  • Se scurge caşcavalul de lapte, se trece prin oul bătut şi apoi se tăvăleşte în pesmet
  • Se prăjeşte la foc mic până se rumeneşte pe ambele părţi
  • Trebuie mâncat imediat altfel se face piatră.

Comentarii: