Uşor de pregătit, castraveţii muraţi de vară însoţesc multe preparate culinare, de la fasole la friptură sau mâncare de cartofi.
Reţeta castraveţilor muraţi de vară o regăsim în cartea renumitului gastronom Radu Anton Roman, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (editura Paideia).
Potrivit autorului, principala condiţie este să fie aleşi castraveţi proaspeţi. De asemenea, castraveţii trebuie să fie tari, mici, lucioşi şi să respire sănătate şi tinereţe.
CITEȘTE ȘI: Porumb copt condimentat: Rețeta care te face să te lingi pe degete
Ingrediente:
- 5 kg castraveciori
- sare, 2 linguri la 1 litru zeamă
- 2 căpăţăni de usturoi
- mărar uscat, crengi
CITEȘTE ȘI: Începe ziua cu un pahar cu apă rece: Cum îți este ajutat sistemul imunitar
Mod de preparare:
Castraveciorii se potrivesc în borcan (unii le taie capetele, să se mureze mai repede) cu căţei de usturoi pe ici pe colo, şi se căpăcesc cu crengi de mărar. Apa cu sare se pune la fiert, şi, după ce a clocotit câteva minute, se lasă să se limpezească. Se toarnă zeama, un pic răcită, şi se leagă borcanul.
Comentarii: